Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Expozitie „Enescu" şi concert de pian şi vioară la Coresi Shopping Resort - în avanpremiera vibrate!festival
(Muzică)
Peste 25 de evenimente muzicale si artistice - concerte de muzica clasica si cross-over, expozitii, ateliere, performance, masterclass-uri, conferinte si lansari de CD., in perioada 19-26 iunie, la Brasov.
Sambata, 18 iunie, de la ora 18:00, muzica clasica va rasuna la Coresi Shopping Resort. Pianista Diana Ionescu si violonistul Vlad Maistorovici, doi dintre castigatorii Concursului International George Enescu si directori ai vibrate!festival, vor oferi un moment de exceptie, in Piata cu Copaci, intr-un miniconcert ce insoteste vernisajul expozitiei „Enescu” a Muzeului National „George Enescu”. La vernisare va fi prezenta si directoarea Muzeului National „George Enescu”, Cristina Andrei. Expozitia poate fi admirata pana in 22 iunie. 

Duminica, 19 iunie, de la ora 18.00, la Aula Universitatii Transilvania Brasov, se vor auzi primele acorduri oficiale ale vibrate!festival, editia a II-a. Sub titlul „Cuvant si sunet de deschidere”, Valeriy Sokolov (vioara), Dana Zemtsov (viola), Stefan Hadjiev (violoncel), Diana Ionescu (pian) vor oferi un program compus din lucrari de Schubert (Gran Duo in A major, D 574) si Brahms (Piano Quartet in C minor, op. 60 „Werther”). Universitatea Transilvania este singura din tara care are o stagiune de concerte. Studentii sunt principalii invitati, iar intrarea este gratuita.

Pana in 26 iunie, vibrate!festival propune publicului reintalnirea cu muzica de camera interpretata de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elvetia, Olanda, Spania, Italia, Bulgaria si Romania. 

Fidel crezului enuntat de la prima editie - muzica clasica este accesibila oricui si se poate canta in multe alte spatii decat in cele obisnuite - vibrate!festival aduce muzica de camera in locuri neconventionale, promovand totodata patrimoniul arhitectural al Brasovului. Astfel, publicul este invitat la concerte in locuri precum Sinagoga, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, situat in cladirea Rectoratului, o construnctie de secol XIX in stil neorenascentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul National „Andrei saguna”.  Vibratia muzicii se va face simtita si la Ceainaria Tipografia sau in Club Rockstadt. Nu vor lipsi insa, nici spatiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Brasov, fosta sala de cinematograf „Partizanul Rosu”. 

bastionul tesatorilor - foto andrei paul


vibrate!festival 2016 continua si intalnirile dintre arte incepute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”.  In Piata Enescu vor avea loc expozitii, ateliere de Terapie prin Arta, seri de performance, la care sunt invitati elevi, copii de la centrele de plasament si iubitorii de arte. In centrul Pietei Enescu va fi amplasata pe toata durata festivalului „pianina vibrate!” – donata de pianista Diana Ionescu - la care vor avea loc miniconcerte ale artistilor, elevilor si… trecatorilor. 

La toate concertele, elevii, studentii si persoanele cu dizabilitati, impreuna cu insotitorii lor, vor avea intrarea gratuita. 

vibrate!festival
este organizat de Asociatia Culturala „Paul Constantinescu 2009”, in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si cu Depoul de Arta Urbana, parteneri fiind Primaria Brasov - proiect cofinantat de Consiliul Local Brasov, Administratia Fondului Cultural National, proiect cofinantat, si Universitatea Transilvania Brasov. . 
Biletele se pot procura de la Libraria „st. O. Iosif” si de la Ceainaria „Tipografia” sau online, de pe site-ul http://biletebrasov.ro 

sinagoga.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate