Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
„Poate muzica să ne facă mai sănătoși?
(Muzică)
Ziua a 5-a a vibrate!festival, editia a II-a programeaza un atelier de terapie prin arta, o conferinta, dar si un concert de pian la patru maini..
 

ora 14.00 – Piata Enescu. Sinestezia vibrate! continua joi, 23 iunie, cu un nou atelier de „Terapie prin Arta”, oferit de artistul plastic Amalia Suruceanu copiilor din centrele de plasament. 

Tot in Piata Enescu se afla pianina vibrate! – donata de pianista Diana Ionescu, director artistic al festivalului, si pictata de artistul George Rosu, de la Depoul de Arta Urbana Brasov. Pana in 26 iunie, aici vor avea loc miniconcerte ale artistilor, dar si elevilor. Mai mult, invitati sa se exprime sunt si trecatorii, fie ca este copil sau adult, amator sau muzician profesionist. Piata Enescu gazduieste si expozitia „Enescu”, a Muzeului National George Enescu, care poate fi vizitata pana in 26 iunie. 

ora 18.00 – Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania Brasov. „Poate muzica sa ne faca mai sanatosi?” ne va spune psihiatrul Greg Radu (SUA), in cadrul unei noi conferinte „Music and Mind”. Conferinta va fi sustinuta in limba romana. 

ora 20.00 – Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania Brasov. „ImaginAir” este titlul concertului de pian la patru maini in care doi pianisti de marca – Antoine Francoise – Robin Green, reuniti in The Francoise-Green Piano Duo, vi-l propun pentru incheierea celei de-a 5-a zi vibrate! The Francoise-Grenn Piano Duo au un repertoriu extrem de extins de la Bach si Mozart la Ravel si Kurtag. De asemenea, duo londonez interpreteaza si multe piese ale unor tineri compozitori precum Vlad Maistorovici, Christian Elliott, Colin Alexander, Alissa Firsova si Christian Mason. Programul de joi seara cuprinde lucrari de Mozart  (Sonata in F major, K497), Maistorovici (Imago, premiera romaneasca), Schubert (Fantasie in F minor, D940), Bach (transcris de Gyorgy Kurtag).

vibrate!festival este organizat de Asociatia Culturala „Paul Constantinescu 2009”, in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si cu Depoul de Arta Urbana, parteneri fiind Primaria Brasov - proiect cofinantat de Consiliul Local Brasov, Administratia Fondului Cultural National, proiect cofinantat, si Universitatea Transilvania Brasov. 

Biletele pentru evenimentele din urmatoarele zile se pot procura de la Libraria „st. O. Iosif”, de la Ceainaria „Tipografia” si de la fiecare sala de concert. 3 lei din pretul fiecarui bilet vor fi directionati catre Hospice „Casa Sperantei” pentru ingrijirea copiilor cu boli incurabile. 

api3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate