Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 februarie 2020
1790 • A aparut, la Iasi, periodicul de limba franceza "Courier de Moldavie", primul ziar tiparit pe teritoriul Romaniei
1882 • Se naste Ion Mihalache (d. 1963)
1896 • Se naste André Breton (d. 1966)
1929 • A avut loc prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Româna
Recomandări
Pianina vibrate! îşi aşteaptă muzicienii
(Muzică)
Pianina vibrate! donata de Diana Ionescu si infrumusetata de George Rosu, de la Depoul de Arta Urbana, a fost adusa de duminica in Piata Enescu - piata vibrate!festival. Astazi, 21 iunie, au dat tonul minirecitalurilor trecatorilor chiar artistii vibrate! Diana Ionescu, director artistic al vibrate!festival, a interpretat un fragment de Debussy, iar Mercury Quartet au ales „o frantura” din concertul ce va avea loc la Rockstadt Club, de la ora 20:00.
In fiecare seara, dupa concerte, artistii vibrate! vor sustine minirecitaluri pentru trecatori. Pianina vibrate! va ramane in Piata Enescu pana la finalul festivalului. 

Diana Ionescu, director artistic vibrate!festival:

„Pianina este pianina mea draga, pe care am invatat foarte multe concerte in studentie. Cu siguranta are vreo 15 ani. Mi-am dorit foarte mult sa daruiesc ceva Brasovului, ceva special si intr-o forma speciala, adica sa fie folosita de toata lumea. A fost si pictata in mod corespunzator, in asa fel incat sa nu se mai simta presiunea muzicii clasice, considerata o muzica grea, o muzica serioasa. Tocmai despre asta e ideea. Nu e vorba despre o muzica dificila, ci la indemana tuturor si o putem face foarte frumoasa si foarte actuala.”


Diana Ionescu - pianina vibrate!210


Vlad Maistorovici, director vibrate!festival:

„Pianina vibrate! este chiar poarta noastra de intrare in acest festival. Suntem foarte mandri de ea. Este pianina Dianei Ionescu si George Rosu a impodobit-o si iat-o, iti zambeste indata ce o vezi. Sunt asteptati sa cante brasoveni, turisti, amatori, profesionisti, copii, tineri, in timpul zilei, oricine este binevenit sa vina si sa cante.”


Dan Oprea, presedinte Depoul de Arta Urbana:

„Ca de obicei, Depoul de Arta Urbana intervine in zone publice, aglomerate. in cazul de fata am intervenit pe aceasta pianina donata de Diana Ionescu, care a fost foarte draguta si cu care vom mai colabora. Pianina a fost cumva cosmetizata de George Rosu, special pentru a fi foarte prietenoasa. Fetele zambitoare pictate par sa spuna «vino incoace, haideti, apropiati-va de mine!». Ideea este ca muzica clasica sa fie cat mai accesibila, sa nu se sperie lumea de un pian. Copiii au fost foarte deschisi pana acum”. 


vibrate!festival continua miercuri, 22 iunie, cu alte evenimente speciale: 

ora 14.00 - Piata Enescu. Artistul plastic Amalia Suruceanu va oferi „Terapie prin Arta” copiilor din centre de plasament. Orice trecator creativ insa poate lua parte la acest workshop. In plus, aici, cei interesati pot vedea expozitia „Enescu”, a Muzeului National George Enescu, ce poate fi vizitata pana in 26 iunie. O alta expozitie – „Enescu” - indoor, mai poate fi admirata doar astazi, la Coresi Shopping Resort.

ora 18.00 - Sinagoga Neologa de pe strada Poarta Schei. Anul trecut, la prima editie vibrate!festival la Sinagoga Neologa avea loc unul din cele mai frumoase concerte ale festivalului, numit String Theory. Succesul si frumusetea acestuia combinate cu acustica foarte buna a Sinagogii a facut ca si la editia a II-a sa fie programat un concert dedicat exclusiv instrumentelor cu coarde. Cele trei piese alese vor crea astfel un crescendo sonor de neuitat care va avea in prim-plan farmecul viorii, al violei si al violoncelului. Programul include lucrari de Ysaye (Prelude), Ravel (Sonata pentru vioara si violoncel) si  Brahms (Cvintet pentru Corzi in G major op. 111). Interpreteaza: Vlad Maistorovici (vioara), Francesco Sica (vioara), Dana Zemtsov (viola), Shiry Rashkovsky (viola), Pau Codina (violoncel). Biletul costa 35 de lei si poate fi achizitionat de la Libraria „st. O. Iosif”, Ceainaria „Tipografia” sau online, de pe site-ul http://biletebrasov.ro
3 lei din pretul fiecarui bilet vor fi donati Hospice-ului „Casa Sperantei” pentru ingrijirea bolnavilor incurabili. 

ora 20.00 - Ceainaria Tipografia. Dupa concertul de la Sinagoga, prietenii vibrate! sunt asteptati la un Jam Session - un concert neconventional pe aranjamentele de muzica medievala englezeasca ale lui Colin Alexander, interpretat de tinerii The Mercury Quartet. 

vibrate!festival este organizat de Asociatia Culturala „Paul Constantinescu 2009”, in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si cu Depoul de Arta Urbana, parteneri fiind Primaria Brasov - proiect cofinantat de Consiliul Local Brasov, Administratia Fondului Cultural National, proiect cofinantat, si Universitatea Transilvania Brasov. 

Biletele pentru evenimentele din urmatoarele zile se pot procura de la Libraria „St. O. Iosif” si de la Ceainaria „Tipografia” sau online, de pe site-ul http://biletebrasov.ro 

api3.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate