Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Corul de Copii Radio, invitat special al Festivalului - Concurs pentru Tineret Gavriil Musicescu de la Iași!
(Muzică)
Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, va concerta pe 6 si 7 iulie ca invitat special in cadrul Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu de la Iasi. O experienta inedita si un concept unic in Romania, festivalul, ajuns la editia a IV-a in acest an, se va desfasura in perioada 1 – 7 iulie 2016 si va aduce in fata publicului peste 30 de coruri de renume international, jurizate de specialisti din Romania, Grecia, Italia, Ucraina si Republica Moldova.
 
Corul de Copii al Radiodifuziunii va sustine doua recitaluri in programul festivalului. In calitate de invitat special al sectiunii de concurs Cantus Mundi, corul va canta in concertul extraordinar programat pe 6 iulie 2016, ora 19.00, in fata Palatului Culturii din Iasi, alaturi de Corul National de Camera Madrigal si de Paula Seling. Gala Festivalului, care va avea pe loc pe 7 iulie, ora 19.00, la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi, va aduce din nou pe scena formatia de copii a radioului public, intr-un spectacol transmis in direct de TVR Iasi si TVR+. 
Cu peste 50 de participari la festivaluri, turnee artistice si concursuri internationale in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada, Corul de Copii Radio a primit numeroase distinctii si premii, iar in 2004 Federatia Corurilor din Uniunea Europeana a acordat formatiei titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

In 2015, Corul de Copii Radio a cantat pe in Grecia, la Volos, in concertul de deschidere al Festivalului International de Muzica Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate in programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat sa inaugureze editia a IV-a a evenimentului. in toamna anului 2015, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importanta. Ansamblul s-a prezentat in fata publicului international pe scena festivalului chiar in concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alaturi de Orchestra Romana de Tineret, in celebra lucrare „Carmina Burana” (de Carl Orff), interpretata sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat in celebra Simfonie nr. VIII, creatie a lui Mahler, una dintre lucrarile „monumentale” ale repertoriului simfonic, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio si Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.

In octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alaturi de alte 8 ansambluri din intreaga lume, in finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competitii corale internationale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union).

Sponsori: Vodafone, BRD – Groupe Société Générale, Eurolines, Carrefour

Cor Copii Radio_Photo


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate