Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Corul Regal: Concert aniversar la 4 ani de la înființarea ansamblului
(Muzică)
Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, format din tineri muzicieni, studenti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, va invita marti, 19 iulie 2016, ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman, la un concert aniversar, dedicat celor 4 ani de existenta ai ansamblului.
De asemenea, evenimentul reprezinta si un omagiu adus Familiei Regale a Romaniei, cu ocazia Jubileului de 150 ani.

Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei.

Alaturi de Corul Regal si dirijorul Eduard Dinu veti avea placerea de a asculta prestatia unora dintre cei mai talentati si promitatori tineri artisti romani ai momentului, precum sopranele Daniela Bucsan si Arlinda Morava, pianistii Valentin Malanetchi, Iulian Ochescu, Daniel Dascalu, harpista Iuliana Rosca si percutionistul George Iacob. Corul Regal va fi acompaniat la pian de Razvan Apetrei. 

Repertoriul ales este unul aniversar – o paleta multicolora de stiluri si sonoritati, de la Renastere la creatii contemporane, de la cameral la vocal-simfonic, dar si o serie de momente surpriza.

Evenimentul se va bucura de prezenta Orchestrei Academica, condusa de dirijorul Razvan Apetrei, care alaturi de Corul Regal, soprana Daniela Bucsan, mezzosoprana Antonia Cosmina Stancu, tenorul George Ionut Virban si basul Iustinian Zetea vor interpreta monumentala Misa a incoronarii in Do major, KV 317 de Wolfgang Amadeus Mozart, in semn de omagiu pentru cei 150 ani ai Coroanei romane.

Corul Regal, in cei 4 ani de activitate, a reusit sa se faca remarcat in peisajul muzical romanesc, prin calitatea si originalitatea aparitiilor sale scenice, dar si prin inalta tinuta morala si profesionala pe care tanarul colectiv si le-a propus ca etalon, inca de la infiintare.

Tanarul ansamblu are ca scop principal promovarea muzicii culte romanesti, atat prin abordarea creatiei compozitorilor consacrati, cat si prin prezentarea in prima auditie a lucrarilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta sustine si repertorii variate ce cuprind lucrari din intreaga istorie a muzicii universale. In plus, ansamblul doreste sa promoveze arta corala in randul publicului romanesc si urmareste cresterea vizibilitatii artei corale romanesti la nivel european si mondial. 

Concertul inaugural al Corului Regal a avut loc in data de 6 iulie 2012, in Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.

Organizatori: Corul Regal si Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti 

Coorganizatori: Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei si Asociatia Studenteasca a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti

Partenerii evenimentului: Casa Regala a Romaniei, Orchestra Academica, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bilete.ro, Cosmovici si asociatii.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, reteaua de magazine Germanos si Inmedio semnalizate Bilete.ro si la Ateneul Roman.
Link achizitionare bilete: http://www.bilete.ro/concert-corul-regal-aniversar

1. CORUL REGAL - Concert Aniversar - Ateneul Roman - 19  iulie 2016


.Liliana Cazacu21:19 / 05.07.2016Felicitari pentru ceea ce faceti,pentru sustinerea culturii si tinerelor noastre talente,vom participa la concertul jubiliar din 19 iulie .La multi ani tuturor!
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate