Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Astăzi are loc deschiderea Opera Nights 2016
(Muzică)
Astazi, 12 iulie 2016, are loc deschiderea festivalului national de opera in aer liber - Opera Nights. Aflat la editia a sasea, festivalul, care a ajuns cel mai mare festival de opera in aer liber din Romania, va insufleti Castelul Corvinilor din Hunedoara si curtea interioara a Colegiului National „Decebal” de la poalele Cetatii Deva.
 
Publicul se va delecta cu spectacole celebre ale operei internationale, cum sunt Rigoletto, de Giuseppe Verdi, Carmina Burana, de Carl Orff, Madama Butterfly, Boema si Nunta lui Figaro.

Seara de 15 iulie este dedicata Balului Operei, care propune anul acesta, pentru prima data, o tema - anii ’20. Sala Dietei a Castelului Corvinilor va fi animata de catre orchestra Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta, Ansamblul Charleston Dansandra Deva si grupul vocal 3 o'clock din Cluj Napoca.

Alexandru Gruian, directorul festivalului, alaturi de soprana Daniela Vladescu, directoarea Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta, si totodata, de 5 ani, directoarea artistica a Opera Nights, au reusit sa aduca laolalta un ansablu impresionant de solisti si orchestre. Pe scenele de la Deva si Hunedoara vor urca, printre altii, stefan Ignat, Diana tugui, Razvan Sararu, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maestri cunoscuti la nivel national si international  - Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei si Koichi Inoue. 

Unul dintre momentele speciale pregatite de catre organizatorii festivalului de anul acesta este anuntarea castigatoarei bursei Opera Nights, acordata cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale si Carpat Heidelberg Cement Deva. Comisia de evaluare a aplicantilor a fost formata din soprana Leontina Vaduva, soprana Daniela Vladescu si dirijorul Gheorghe Stanciu. Castigatoarea bursei, Larisa Stefan, va urca pe scena Opera Nights miercuri, 13 iulie, la Deva. 

Avand in vedere ca festivalul se desfasoara exclusiv in aer liber, organizatorii isi asuma riscul unor conditii meteorologice nefavorabile. Astfel, in cazul in care spectacolul nu poate incepe nici la jumatate de ora dupa ora programata, spectatorii vor primi inapoi contravaloarea biletelor. Daca, insa, cel putin un act al spectacolului s-a desfasurat inainte de o eventuala ploaie, spectacolul va fi considerat „consumat”. Cu toate acestea, insa, organizatorii spera ca vremea sa nu fie un impediment la festival. 

„Acest festival este foarte important atat pentru noi, ca organizatori, cat si, mai ales, pentru judetul Hunedoara. Ne dorim din suflet ca, in continuare, sa putem evolua la fel cum am facut pana acum”,

a spus directorul festivalului, Alexandru Gruian.

„Spectacolele de la Hunedoara au, in mod cert, o ambianta speciala datorata Castelului Corvinilor, insa credem ca alegerea curtii interioare a Colegiului National <<Decebal>>, situat chiar la poalele Cetatii Devei, va oferi acelasi sentiment placut spectatorilor si in serile de festival din Deva”,

a mai adaugat el. 

Biletele pentru spectacole costa 30 lei si se gasesc online pe Eventim si in reteaua magazinelor partenere.


Festivalul Opera Nights 2016 nu ar fi fost posibil fara sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, Primariei Municipiului Deva, Primariei Municipiului Hunedoara, Centrului Multicultural „Castrum” Deva, Muzeului Castelul Corvinilor, Asociatiei Culturale DevART, Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta si Colegiului National „Decebal” Deva. 

Partenerii festivalului: Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, UniCredit tiriac Bank, Generali, Borsec, Conacul Archia, BRD Groupe Societe Generale, AutoSchunn. 

Afis_Opera Nights_2016.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate