Prezenta Orchestrei Romanian Sinfonietta anul trecut la Konzerthaus Berlin intr-un concert ce l-a avut ca dirijor pe Horia Andreescu, profilul aparte al acestei incantatoare orchestre de tineri, majoritatea studenti, creata de Marin Cazacu la Sinaia in urma cu cinci ani, ca o sora mai mica a Orchestrei Romane de Tineret, este urmata de noi si noi prezente concertistice de nivel international. Anul trecut, la Berlin, diferenta a venit din entuziasmul si sensibilitatea pe care au investit-o tinerii muzicieni romani in acest concert. Cei care vor fi prezenti in sala la Ateneul Roman vor avea ocazia de a retrai acestei emotii.
Concertul de la Bucuresti la Ateneul Roman, din seara de 28 iulie, al Orchestrei Romanian Sinfonietta va fi urmat de un concert cu acelasi program, ce va fi sustinut in deschiderea Festivalului Alto Aldige de la Toblach, doua zile mai tarziu.
Lanto Communication organizeaza a cincea editie a Festivalului “Vara Magica” la Ateneul Roman din Bucuresti intre 13 iulie si 24 august 2016, concertele fiind organizate in fiecare saptamana si avand pe afis Orchestra Romana de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alaturi de celebri dirijori si solisti romani si straini. Cea de a V-a editie a Festivalului „Vara Magica” reafirma forta PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication ofera publicului sau o vara la standarde culturale europene.
Organizator: Lanto Communication
Partener asociat : Centrul National de Arta Tinerimea Romana
Partener: Fundatia Prietenii muzicii - Serafim Antropov
Parteneri media : Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, TVR 2
Biletele si abonamentele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro si la casa de bilete a Ateneului Roman tel. 0733.612.948
ROMANIAN SINFONIETTA
Orchestra Romanian Sinfonietta, a debutat in anul 2010 in cadrul Festivalului International "Enescu si muzica lumii " de la Sinaia. Formatia este pregatita de maestrul Horia Andreescu si a fost infiintata, alaturi de Orchestra Junior si Orchestra Romana de Tineret, la initiativa violoncelistului si profesorului Marin Cazacu. Abordarea cu prioritate a capodoperelor clasice si romantice in repertoriul orchestrei a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni romani de marea muzica simfonica si de la ideea de a-i uni intr-o impresionanta munca de creatie, sub semnul unei responsabilitate individuale si colective totodata.
Orchestra este alcatuita din tineri muzicieni cu varste cuprinse intre 18 si 23 ani, selectati la nivel national si a concertat in festivaluri in intreaga tara. Dupa obisnuitele pregatiri de la Sinaia din luna august, Orchestra Romanian Sinfonietta a concertat in fiecare an la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului “Magic Summer“ incepand din 2012. in 2012 si 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alaturi de marea pianista Elisabeth Leonskaja. in 2015, Orchestra Romanian Sinfonietta a participat la Festivalul Young Euro Classics de la Berlin.
Dan Iulian Drutac
Dan-Iulian Drutac s-a nascut la Chisinau, Republica Moldova. Tatal lui fiind muzician, l-a indrumat sa devina violonist. Primii pasi in lumea muzicii i-a facut la Liceul de Muzica „Ciprian Porumbescu” cu ajutorul profesoarei Iulia Luta, iar apoi Galina Buinovschi.
In scurt timp, a inceput sa sustina concerte in Moldova, Romania, Ucraina, Germania, Italia. Este laureat a numeroase competitii din Moldova, Romania, Ucraina, Bielorusia, Bulgaria, Cehia, Armenia, Regatul Unit. in 2013, a castigat prima editie a Concursului International de Muzica in cadrul scolii Whitgift. A fost premiat cu Marele Premiu, care i-a oferit o oportunitate de a obtine o bursa la Whitgift School, o scoala de top din Marea Britanie.
Din 2013, studiaza cu David Takeno, unul dintre cei mai buni profesori de vioara din Regatul Unit. Studiaza si la Departamentul pentru Juniori de la Guildhall School of Music & Drama. A sustinut concerte la Milton Court, una dintre cele mai noi sali de concerte din Londra.
. |