Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Orchestra Naţională de Tineret a Portugaliei la Vara Magică 2016 la Ateneul Român
(Muzică)
La inceputul lunii august, Festivalul „Vara Magica.” are ca invitata la Ateneu o prestigioasa orchestra de tineret din strainatate, mai precis Orchestra Nationala de Tineret a Portugaliei, continuand astfel traditia de a aduce in fata publicului din Romania cele mai valoroase orchestre de tineret din lume.
 
Dupa ce va sustine un prim concert la Sinaia, Jovem Orquestra Portuguesa va evolua in Bucuresti la Ateneul Roman pe 3 august de la ora 19.30, cand va interpreta sub bagheta dirijorului Pedro Carneiro un program pe cat de spectaculos pe atat de dificil pretentios ce contine Simfonia a V-a de Beethoven si Simfonia a V-a de Sostakovici.
Orchestra de Tineret a Portugaliei s-a infiintat in 2010, sub indrumarea lui Pedro Carneiro - director artistic si muzician de renume international – care alaturi de echipa sa si cu sustinerea Linklaters au infiintat formatia cu scopul de a oferi tinerilor muzicieni oportunitatea de a studia si de a interpreta intr-un ansamblu profesionist. Instrumentistii Orchestrei de Tineret a Portugaliei studiaza cu muzicieni din Orchestra de Camera a Portugaliei si artisti invitati. Ansamblul s-a dezvoltat numeric ajungand treptat de la o componenta restransa la o orchestra simfonica, ca majoritatea orchestrelor de tineret din Europa.
Orchestra de Tineret a Portugaliei prezinta cele doua concerte de debut din Romania, cu sustinerea EFNYO si a Orchestrei Romane de Tineret. Ansamblul este invitat sa concerteze din nou la Festivalul International Young Euro Classic in anul 2017, iar pana atunci va sustine de asemenea numeroase concerte in Portugalia.
Tanarul dirijor Pedro Carneiro, consacrat initial ca percutionist, s-a dedicat in ultimul timp dirijatului, contribuind la infiintarea Orchestrei de Camera Portugheze in anul 2007, unde are rolul de director artistic si dirijor principal, ansamblu care a devenit “Orchestra in Residence” al Centro Cultural de Belém din Lisabona, desfasurand o stagiune proprie, turnee nationale si internationale.
Lanto Communication organizeaza a cincea editie a Festivalului “Vara Magica” la Ateneul Roman din Bucuresti intre 13 iulie si 24 august 2016, concertele fiind organizate in fiecare saptamana si avand pe afis Orchestra Romana de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alaturi de celebri dirijori si solisti romani si straini. Cea de a V-a editie a Festivalului „Vara Magica” reafirma forta PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication ofera publicului sau o vara la standarde culturale europene. 

Biletele si abonamentele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro si la casa de bilete a Ateneului Roman tel. 0733.612.948


JOP_WEB

Orchestra de Tineret a Portugaliei (JOP – Jovem Orquestra Portuguesa)
(2010-2016)

Orchestra de Tineret a Portugaliei face parte din proiectul Orchestra de Camera a Portugaliei care s-a infiintat in anul 2007 din dorinta de a reuni cele mai bune orchestre de camera din lume. Primul concert al ansamblului cameral a avut loc la Centro Cultural de Belém din Lisabona, iar debutul international a avut loc la City of London Festival in anul 2010. Partenerii privati ai acestui proiect au fost: Everis, Linklaters, PwC si Calouste Gulbenkian Foundation. 
In anul 2010, Pedro Carneiro - director artistic si muzician de renume international - alaturi de echipa sa si cu sustinerea Linklaters au infiintat Orchestra de Tineret a Portugaliei cu scopul de a oferi tinerilor muzicieni oportunitatea de a studia si de a interpreta intr-un ansamblu profesionist. Instrumentistii Orchestrei de Tineret a Portugaliei studiaza cu muzicieni din Orchestra de Camera a Portugaliei - Pedro Carneiro - si artisti invitati precum: Heinrich Schiff si Ruth Killius. Ansamblul s-a dezvoltat numeric ajungand treptat de la o componenta restransa la o orchestra simfonica.
Din anul 2010 Orchestra de Tineret a Portugaliei participa la cel mai important festival de muzica clasica din Portugalia - Dias da Música em Belém din Lisabona. Ansamblul este membru al Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret – EFNYO, fapt ce a sustinut calitatea si progresul acestuia, iar din anul 2014 face parte din programul MusXchange.
Debutul international al Orchestrei de Tineret a Portugaliei a avut loc in anul 2014 la Stadthalle – Feestsaal, Kongress Palais Kassel si a continuat cu un concert aclamat de presa internationala sustinut la Festivalul International Young Euro Classic de la Konzerthaus Berlin.

PEDRO CARNEIRO s-a nascut in Lisabona in anul 1975. Provine dintr-o familie de artisti, tatal fiind prim trompetist al Orchestrei Simfonice Radio si mama actrita. De mic a studiat pianul, violoncelul si trompeta dar a fost fascinat de percutie: de bogatia sonora a timbrului, de diversitatea instrumentelor si a inventiilor acustice; avand o afinitate pentru muzica, dirijat si compozitie. A fost admis la Conservatorul National din Lisabona la varsta de 12 ani, continuand studiul percutiei  la Guildhall School of Music and Drama din Londra alaturi de David Corkhill si cursul de dirijat alaturi de Alan Hazeldine. Mai tarziu a studiat dirijatul la clasa lui Emilio Pomàrico la Scuola Civica din Milano.
In prezent, Pedro Carneiro este unul dintre cei mai apreciati interpreti percutionisti din lume, de asemenea fiind foarte prezent in postura de dirijor si compozitor. Pasiunea sa pentru muzica, virtuozitatea instrumentala si energia emotionala a inspirat compozitori contemporani care i-au dedicat lucrari. A interpretat peste 100 de prime auditii colaborand cu muzicieni de prestigiu. Un entuziast interpret de muzica de camera, Carneiro a comandat, interpretat si inregistrat numeroase lucrari noi scrise pentru formula de cvintet de marimba si cvartet de coarde alaturi de ansambluri din Tokyo, Arditti, Shanghai, Noua Zealanda si Chilingirian.
Interpreteaza si inregistreaza alaturi de numeroase orchestre de pretutindeni precum: Los Angeles Philharmonic, Helsinki Philharmonic, Vienna Chamber Orchestra, Swedish Chamber Orchestra, Seattle Symphony, Leipzig Radio Symphony, English Chamber Orchestra, São Paulo State Symphony, BBC National Orchestra of Wales. De asemenea, este prezent in dubla ipostaza de solist si dirijor.
Dedicat intru totul profesiei sale, Pedro Carneiro contribuie la infiintarea Orchestrei de Camera Portugheze in anul 2007, unde are rolul de director artistic si dirijor principal. in scurt timp acest ansamblu foarte apreciat devine “Orchestra in Residence” al Centro Cultural de Belém din Lisabona, desfasurand o stagiune proprie, turnee nationale si internationale.
Muzicianul portughez este si un inventator pasionat: el a creat multe accesorii muzicale inovatoare care sunt utilizate de percutionisti din intreaga lume; este un improvizator pasionat care sustine multe spectacole experimentale folosind adesea muzica electronica live si tehnologie de ultima generatie.
Discografia sa ampla include mai multe inregistrari premiate si include recitaluri solo, de muzica de camera si de concert realizate la case de discuri celebre precum: ECM, Zigzag Territoires, Rattle, Stradivarius.

Afis_03 august 2016 Portugalia


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate