Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Lisa Simone, Trilok Gurtu și The Kenny Werner Trio vin în septembrie la Bucharest Jazz Festival
(Muzică)
Jazz contemporan american, soul modern si world music fusion la cea de-a cincea editie Bucharest Jazz Festival ce va avea loc in perioada 19-25 septembrie.
ARCUB face primele dezvaluiri cu privire la numele artistilor care vor urca in aceasta toamna, intre 19 si 25 septembrie 2016, pe scena celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival din Piata George Enescu.
Cantareata de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai eruditi si viscerali pianisti, The Kenny Werner Trio, si neconventionalul percutionist indian, Trilok Gurtu, sunt doar cateva din capetele de afis ale festivalului. Cu un nou director artistic, Teodora Enache, si o noua perioada de desfasurare, Bucharest Jazz Festival anunta o doza concentrata de jazz, concertele live fiind completate, in fiecare seara, cu expozitii, conferinte, proiectii si numeroase alte evenimente conexe.

Dupa ce, pe scena Bucharest Jazz Festival 2016 din Piata George Enescu, vor urca legende ale jazzului romanesc si international, artisti aflati la debut si talente nedescoperite, a cincea zi de festival este rezervata artistei care imparte nu doar acelasi nume de familie cu legenda soul-gospel-jazz, Nina Simone, ci si aceeasi pasiune pentru muzica. Vineri, 23 septembrie de la ora 9:30 PM, Lisa Simone, fiica Ninei Simone, vine la Bucharest Jazz Festival cu My World, ultimul sau album lansat in martie 2016, un soul modern tentat de o tusa de muzicalitate africana, in care piesele spirituale se imbina cu bucati de funk-groove.

LisaSimone1©AlexandreLacombe - Facebook


Jazzul contemporan american este reprezentat la Bucharest Jazz Festival 2016 de trio-ul compozitorului si pianistului nominalizat la premiile Grammy si castigatorul unei burse Guggenheim, Kenny Werner. Cu 15 ani de concerte si cinci albume influente la activ, muzica trupei The Kenny Werner Trio e recunoscuta pentru flexibilitatea basului lui Johannes Weidenmueller, improvizatia tobelor lui Ari Hoenig si sufletul si stiinta pianistului de clasa mondiala, Kenny Werner. Sambata, 24 septembrie, de la ora 9:30 PM, Bucharest Jazz Festival 2016 prezinta in Piata George Enescu, concertul The Kenny Werner Trio.
Nota de final a celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival o da unul dintre cei mai inovativi percutionisti, Trilok Gurtu. Acompaniat de Jonathan Ihlenfeld Cuniando la bas, de Tulug Tirpan la pian si de Frederik Koester la trompeta, Trilok Gurtu urca pe scena din Piata George Enescu, duminica, 25 septembrie, de la ora 9:30PM, pentru un recital live de world music.

The Kenny Werner Trio 2


Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Bucharest Jazz Festival sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii #Bucuresti2021. 

trilok gurtu - Facebook


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate