Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Pe 11 august 2016 a avut loc deschiderea oficiala a festivalului Classics for Pleasure!
(Muzică)
In perioada 11-14 august orasul Sibiu gazduieste festivalul Classics for Pleasure. Festivalul a devenit deja un punct de reper cultural al orasului, si anul acesta se afla la cea de-a sasea editie.
 
Editia din 2016 aduce cu sine un nou concept: Classics for Pleasure – Special Edition este cel mai complex si dinamic de pana acum. Publicul se va putea bucura de 6 concerte de muzica clasica, 1 concert pentru copii si 1 expozitie de arte viuzale intitulata „Suvenir de Sibiu”. Pavilionul de arta aferent expozitiei invita publicul sa se implice in mod activ in actul creativ si ii rasplateste pe cei indrazneti cu tombole la care pot castiga gravuri si un set de pictura.

Aseara,  sibienii au infruntat conditiile meteorologice aproape invernale si s-au prezentat in numar foarte mare la Sala Thalia pentru a participa la deschiderea oficiala: Kamerata Kronstadt, dirijorul Cristian Orosanu si diafana Rebekka Hartmann au incantat publicul cu un concert dedicat „Anotimpurilor” – doua versiuni complementare, in ciuda faptului ca provin din doua epoci foarte diferite. Concertul a imbinat la perfectie atat grandoarea baroca a lui Antonio Vivaldi cat si dinamismul modern al lui Astor Piazzolla.

Magistrala interpretare a actritei Camelia Paraschiv a versurilor lui Ionel Simota si Aurel Dumitrascu, alaturi de vioara Antonio Stradivari a Rebekkai Hartmann si de interpretarea magistrala a Kameratei Kronstadt sub bagheta dirijorului Orosanu au incantat si fermecat publicul care i-a aplaudat indelung pe protagonisti.

Prin intermediul transmisunii prin livestreaming, concertul a putut fi urmarit in direct de publicul pasionat de muzica clasica aflat in Piata Mare, locatia originara a concertului care a trebuit schimmbata datorita ploii. Toate concertele din Piata Mare vor putea fi urmarite pe site-ul www.classicsforpleasure.ro.

CFP2016-Day1 (179)


Ca de fiecare data festivalul este organizat de catre Elite Art Club UNESCO. Din 2003, asociatia ELITE ART Club UNESCO isi indeplineste scopul de a promova valorile culturii contemporane romanesti in tara si strainatate. Obiectivele Elite Art Club UNESCO sunt promovarea cooperarii intelectuale internationale si dezvoltarea si difuzarea artei, culturii si stiintei. Asociatia promoveaza tinerii artisti, oferindu-le vizibilitate nationala si internationala prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistica.

Festivalul Classics for Pleasure – Special Edition este finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, in cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”.

Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Partener principal: Bancpost. Multumim si celorlalti sponsori care au facut festivalul mai frumos: Telekom Romania, Institutul Polonez din Bucuresti, Hotelul Hilton Sibiu, Class Shoe, cofetaria Simpa, gradinita Open Arms, Aqua Carpatica.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate