Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Tabăra de creaţie Rubin-Dubova. Ediţia a XI-a
(Arte vizuale)
In fiecare an  un grup de artisti sunt invitati in sa intre in armonie cu natura si ca creeze intr-un golf al Dunarii, in cadrul unuia dintre proiectele de anvergura ale Fundatiei Rubin, Tabara de creatie Rubin – Dubova. Cu fluviul in fata, inconjurati de munti, sub Calea Lactee si Perseide, pictori, sculptori si graficieni s-au integrat perfect in energia locului, iar rezultatul a fost admirat duminica seara, in cadrul vernisajului operelor nascute in tabara.
 
Au fost 11 artisti in cel de-al XI-lea an al taberei de creatie care s-a incheiat luni, 8 august. 

Editia din acest an a Taberei de creatie Rubin-Dubova, proiect puternic si emotional al Fundatiei Rubin din Timisoara, a inceput luni, 1 august, in Cazanele Dunarii. Unii dintre cei mai interesanti artisti plastici din Romania au fost prezenti, imbogatind locul, si anul acesta, cu lucrari deosebite: Doina Moisescu-Herivan (Bucuresti), Edith Torony (Timisoara), Eugen Raportoru (Bucuresti), Georgiana Iancu (Timisoara), Horia Bojin (Timisoara), Marinela Mantescu (Bucuresti), Marius Leonte (Bucuresti), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timisoara), Vlad Gherghiceanu (Bucuresti) si scriitoarea Nicoleta Papp (Timisoara). Timp de o saptamana au trait si au creat impreuna.

”E o experienta unica sa convietuiesti timp de o saptamana alaturi de mari artisti contemporani, de toate varstele, si sa asisti la modul in care sunt ralizate lucrarile lor. E o experienta care, peste toate, iti largeste cercul prietenilor”,

marturiseste tanara scriitoare Papp. 

Initiata de timisorenii care au pus bazele Fundatiei Rubin, Tabara de creatie Rubin-Dubova se implica, de peste un deceniu, in consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a peisajului inegalabil din zona Cazanelor Dunarii. Deopotriva, tabara este si o platforma pentru intensificarea schimbului de experienta intre artisti. Astfel, de-a lungul celor 11 ani de existenta, tabara a adus impreuna peste 170 de creatori. 
O expozitie cu lucrarile realizate vara aceasta la Dubova va fi vernisata pana la finele anului si la Timisoara.

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Rubin in parteneriat cu Primaria Dubova.  
Fotografii: Cosmin Damian

Sponsorii editiei:  Bergenbier, Print Press, Incremental, Emilliani, Scoala de Meserii Eurotraining, Papillon Cafe si Restaurant Amphora. 

edith torony


Horia Bojin


Dubova 2016


Dubova 2016


Dubova 2016


Dubova 2016


Dubova 2016


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate