Programul activitatilor educationale cuprinde: Vizite tematice in expozitiile Din cultura si arta popoarelor lumii, Cojocul din zona Sibiului. Maiestrie - Stil - Noblete, Icoana intre chip si asemanare; proiecte educationale: Shilluk. Scrisoare despre Franz Binder, Portul popular traditional din Maramures si Tara Oasului, Tehnica traditionala a incondeierii oualor, Povestea Morii, Motive decorative traditionale in ceramica romaneasca, impreuna in diversitate. Notiuni de istorie si cultura a rromilor din Romania si proiectii speciale: Teatru de Umbre Greuceanu si Povestea Morii, Satul de demult in Muzeul ASTRA, Plimbare virtuala in Muzeul in aer liber.
De asemenea, in cabinetul de educatie muzeala se organizeaza o serie de ateliere practice care valorifica atat mestesugurile traditionale, cat si patrimoniul muzeal: pictat icoane pe sticla, modelat figurine din lut, brodat, confectionat papusi traditionale din ata, confectionat bratari innodate, confectionat masti, confectionat ornamente, construit moara din muzeu, pictat pe lemn modele de gospodarii traditionale, construit puzzle din lemn cu reprezentarea gospodariilor din muzeu. Durata unei activitati este de 60 de minute.
Programul educational al Muzeului ASTRA va debuta cu o activitate speciala organizata in spatiul expozitiei Cojocul din zona Sibiului. Maiestrie - Stil - Nobletein cadrul careia elevii Liceului de Arta Sibiu, coordonati de d-na prof. Daniela Popavor deprinde arta cojocaritului sub indrumarea mesterului popular Maria Nan, din Arpasu de Sus. Muzeograful Elena Gavan si pedagogul muzeal Raluca Andrei vor face o incursiune in traseul expozitional si ii vor sprijini pe elevi in realizarea activitatilor practice.
Pentru inscrieri si informatii va asteptam la Departamentul Marketing, Educatie Muzeala, Piata Mica, nr. 11.
Persoana de contact: Raluca Andrei - Pedagog muzeal, raluca.andrei@muzeulastra.com
Telefon: 0269 202 419
. |