Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Adrian Cioroianu spune Cea mai frumoasă poveste pe 31 august la Casa Artelor Sector 3
(Literatură)
Curtea Veche Publishing are placerea de a anunta participarea domnului Adrian Cioroianu la Ziua Limbii Romane editia a IV-a, miercuri, 31 august, incepand cu ora 18.00, unde va vorbi despre cartile aparute la Curtea Veche Publishing.
Prin acestea autorul a reusit sa faca in ultimii ani istoria mai accesibila publicului larg si sa demonstreze celor mici ca istoria poate fi cea mai frumoasa poveste. 

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Nationale a Limbii Romane, este realizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 si finantat de Primaria si Consiliul Local al Sectorului 3. Timp de doua zile, pe 30 si 31 august, intre orele 11:00 – 21:00, publicul este asteptat in “Amfiteatrul cu Carti” din Curtea Casei Artelor de pe Bulevardul Mircea Voda nr.5, unde organizatorii au pregatit un Targ de Carte Romaneasca, Spatiu pentru lectura, Ateliere de creatie pentru copii, Concursuri de recitat cu premii in carti, Prezentari de carte cu invitati speciali si Recitaluri de muzica si poezie romaneasca

Adrian Cioroianu va vorbi despre cele doua volume inspirate de emisiunea 5 minute de istorie (TVR): “Cea mai frumoasa poveste vol II: Nu putem evada din istoria noastra” (Curtea Veche Publishing, 2016) si “Cea mai frumoasa poveste vol I: Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor” (Curtea Veche Publishing, 2013).

De asemenea, autorul va vorbi despre proiectul initiat de Curtea Veche Publishing si pe care il coordoneaza pentru a-i prezenta pe intelesul copiilor si tinerilor pe cei opt regi si regine ale Romaniei intr-o colectie frumos ilustrata: “Carol I. Primul si cel mai mare rege al romanilor” (volum scris de Adrian Cioroianu alaturi de Andrei Radu) si “Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria” (volum scris alaturi de Mihaela Simina). Ambele volume au aparut la Curtea Veche Publishing in 2015 in colectia pentru copii “Regii si reginele noastre”.

Cel mai recent volum al autorului, “Cea mai frumoasa poveste vol II: Nu putem evada din istoria noastra”, trateaza perioada imediata celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Romania a intrat in sfera intereselor sovietice, pierzandu-si identitatile care plasasera tara in elita natiunilor. Instaurarea regimului comunist, existenta unui aparat represiv si industrializarea tarii au dus la marirea si decaderea unor corifei ai politicii culturale, totul incheindu-se cu declinul si prabusirea regimului si, implicit, a conducatorului. Asadar este vorba despre o istorie la care multi dintre noi au participat si pe care trebuie sa o acceptam, fiindca nu putem evada din istoria noastra.

Ambasadorul Adrian Cioroianu, Delegat permanent al Romaniei pe langa UNESCO, profesor doctor la Facultatea de Istorie al Universitatii din Bucuresti, a publicat consistent in multe ziare si reviste din tara si adesea a putut fi vazut — in calitate de colaborator sau realizator — in programe ale televiziunilor din Romania. Este autor al mai multor volume de istorie, culegeri de eseuri pe teme istorice sau politice, scenarii pentru documentare istorice de televiziune si, mai recent, al unui roman.

Klarmedia, partener monitorizare de presa Curtea Veche Publishing.

Carol I


Cea mai frumoasa poveste


Nu putem evada_Cioroianu


Regina Maria a Romaniei_Cioroianu


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate