Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Scriitori și artiști români prezintă în Iowa proiectul „Manifest(are) con(tra) DADA”
(Arte vizuale)
In perioada 1-8 septembrie 2016, scriitorii si artistii vizuali romani Anca Bucur, Stefan Buzea, Cristina Florentina Budar, Iulia Militaru, Sergiu Nisioi si Andra Rotaru vor prezenta in Iowa City (SUA.) proiectul „Manifest(are) con(tra) DADA”.
Acesta a fost selectat sa faca parte din  programul de finantare si de parteneriate culturale „CentenArt” pentru anul 2016 al Institutului Cultural Roman, fiind derulat in parteneriat cu The International Writing Program, Universitatea din Iowa. Modulele proiectului „Manifest(are) con(tra) DADA” sunt formate dintr-o expozitie si un performance, prezentate la galeria Public Space One, precum si o masa rotunda desfasurata la Shambaugh House, cu invitati din cadrul Iowa Writers' Workshop si International Writing Program. 

Sambata, 3 septembrie 2016, ora 18:00, la galeria Public Space One (120 N. Dubuque St., Iowa City) va avea loc vernisajul expozitiei „Manifest(are) con(tra) DADA”, care cuprinde instalatiile: “The Path. Filling-in Abstract Forms: Overwriting Barnett Newman”, “The Glimpse”, “parsing [i]dentity. towards a nomadic recon[figuration]” si doua instalatii de sunet, aducand in discutie rolul si importanta artei necreative si a eco-logiei in creatia artistica. Artistii si scriitorii romani vor interoga cum poate „arta necreativa” sa mai fie „recuperata” ca arta, daca ea este macinata de paradoxul de a fi o copie a modernitatii, reproducand si fiind determinata de „reproducerea cliseului” originalitatii.

Marti, 6 septembrie 2016, ora 18:00, la galeria Public Space One (120 N. Dubuque St., Iowa City) artistii si scriitorii romani vor prezenta performance-ul „Manifest(are) con(tra) DADA”. 

Proiectul „Manifest(are) con(tra) DADA” se va finaliza cu o masa rotunda la sediul Shambaugh House (430 N. Clinton Street, Iowa City) miercuri, 7 septembrie 2016, ora 16:00. in cadrul evenimentului se va discuta despre concepte precum distrugere/ reciclare versus distrugere ca reciclare, care devin o eco-logie a limbajului si iconului. La eveniment vor participa si invitati din cadrul Iowa Writers' Workshop si International Writing Program.

Proiectul „Manifest(are) con(tra) DADA” al Fundatiei pentru Harm Reduction este finantat de Institutul Cultural Roman prin programul CentenArt.

Mai multe informatii la pagina web: http://www.fractalia.ro/actualitate/

Romanian Writers and Artists Present the Project Manifest(ation) pro_con DADA  in Iowa

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate