Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Cele mai fredonate șlagăre românești și coloane sonore celebre dau startul Bucharest Music Film Festival
(Muzică)
Orchestra Simfonica Bucuresti, Corina Chiriac si Mirabela Dauer, Ionel Tudor Orchestra si Bucharest Symphonic Pops urca in acest weekend pe scena BMFF din Piata Universitatii.
A unsprezecea editie a festivalului muzicii clasice si contemporane, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, Bucharest Music Film Festival aduce in mijlocul orasului, in Piata Universitatii, intre 9 si 18 septembrie, zece zile de concerte live si proiectii ale operelor Metropolitan Opera.
Din repertoriul primei zile de Bucharest Music Film Festival, de vineri, 9 septembrie, ora 21, divulgam cateva titluri ale unor teme muzicale din filme celebre precum Casablanca, Singing in the Rain, The Godfather, Zorba grecul sau Maria Mirabela, in interpretarea Orchestrei Simfonice Bucuresti. Fondata cu misiunea de a atrage publicul spre universul muzicii clasice, inovatorul si prolificul ansamblu urca pe scena din Piata Universitatii alaturi de notoriul prim-dirijorul Filarmonicii Pitesti, Tiberiu Oprea.

Daca in 1987, Ionel Tudor compune Mirabelei Dauer piesa Te-astept sa vii, iar Corina Chiriac concerteaza in mai multe randuri sub bagheta acestuia, in 2016, cele trei vedete ale muzicii usoare romanesti canta impreuna pe scena Bucharest Music Film Festival, in seara zilei de sambata, 10 septembrie, de la ora 21. Instrumentisti din tanara generatie si studenti de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti interpreteaza, in cadrul Ionel Tudor Orchestra, slagare precum Dormeau pe-o frunza doua stele, Stai, nu pleca si Morarita, alaturi de divele muzicii usoare romanesti Corina Chiriac si Mirabela Dauer. 

Duminica, 11 septembrie, una dintre cele mai noi orchestre, Bucharest Symphonic Pops, renumita pentru sonoritatea moderna data de sectiunea de ritm si big-band, urca pe scena BMFF cu un repertoriu dedicat compozitorilor rusi. Cu solista Madalina Pasol la pian si sub bagheta dirijorului de nationalitate rusa, Sergey Simakov, castigatorul Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti - editia a VI-A, muzica lui Shostakovich si Tchaikovsky se va auzi in Piata Universitatii, incepand cu ora 21.

bucharest-symphonic-pops


Festivalul continua si in saptamana 12-18 septembrie, cu proiectii ale operelor Metropolitan Opera si concerte zilnice de la ora 19. Cateva din numele ultimelor sapte zile de festival sunt Natalia Pancec si Valentin Mandric, Zoli Toth Project. Concertele din ultimul weekend  incep la ora 21:00 cu Camerata Regala (vineri 16.09), Orchestra Nationala Radio (sambata, 17.09) si Sinfonieta Wien (duminica, 18.09).

Tot duminica, 18 septembrie, are loc extragerea la tombola BMFF. in urma participarii la tombola pot fi castigate urmatoarele premii: o camera video de actiune si un navigator auto, oferite de MIO Romania, dar si marele premiu, o excursie pentru 2 persoane la Milano, oferita de WECO Travel.

Programul complet este disponibil pe Bucharest Music Film Festival
(vineri, sambata, duminica – programul incepe la ora 21:00; 
luni – joi –  programul incepe la ora 19:00)
Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

corina-chiriac


mirabela-dauer


tiberiu-oprea

orchestra-simfonica-bucuresti


poster-bmff-2016.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate