Metoda de predare, inventata de celebrul profesor britanic Helen Doron, a facut repede inconjurul lumii datorita usurintei cu care bebelusii si copiii mici reuseau sa asimileze concomitent, atat limba materna, cat si limba engleza, fara sa apara riscul ca acestia sa le confunde. Revolutionara tehnica a fost importata si in tara noastra, acum mai bine de 8 ani, iar de atunci mii de prescolari si scolari au devenit bilingvi.
“S-a demonstrat stiintific ca, prin metoda doamnei profesor Helen Doron, copiii pot invata in acelasi timp doua limbi – cea materna si o alta limba straina -, iar studiile arata ca in cele peste 30 de tari in care s-a implementat metoda Helen Doron, printre care si Romania, exista din ce in ce mai multi bebelusi si copii bilingvi. Pana la urma, trendul mondial tinde catre globalizare, care implica si o societate poliglota, si trebuie sa ne adaptam. in viitorul apropiat, si aici ma refer la generatiile tinere, vor fi obligati de contextul socio-economic sa cunoasca cel putin 2 limbi de circulatie internationala pentru a reusi in mediul profesional”, afirma Stefania Filip, managerul centrelor Helen Doron English Constanta si master francizor pentru zona de Sud-Est a tarii.
Viitorul educatiei copilului, centrat pe invatare distractiva
Succesul metodei consta in adaptarea stilului de predare la interesele copiilor si centrarea pe ceea ce specialistii numesc “invatare distractiva”. Conceptul este caracterizat prin imbinarea metodologiei de invatare cu activitati distractive, precum jocurile, schimburile de roluri, muzica si orice alte activitati care il relaxeaza pe copil si il determina sa invete mai usor.
“Un copil relaxat, fericit, vesel reuseste sa interiorizeze mult mai repede conceptele invatate decat un copil stresat, care isi blocheaza mintea si refuza cunoasterea. Copiii din ziua de azi, care sunt tot mai inconjurati de factori care-i pot distrage de la educatie, pot fi invatati fix prin includerea acelor factori in procesul lor educational. Paradoxal, aceasta strategie s-a dovedit a fi una de succes. Pe acelasi principiu a fost cladita si metoda doamnei profesor Helen Doron, pe invatare distractiva, iar rezultatele au fost uimitoare: peste 2 milioane de copii au imbratisat metoda si au devenit bilingvi”, afirma Stefania Filip.
Programa scolara a proiectului international “Helen Doron English”, pentru noul an scolar, a fost prezentata, in perioada 9-11 septembrie 2016, in cadrul targului educational organizat la Maritimo Shopping Center. Cele doua centre educationale din Constanta se afla pe str. Horia Agarici, nr. 5 (zona Ciresica) si pe str. Stefan cel Mare, nr. 128A, bloc F1, etaj 1 (zona Policlinica 2). Mai multe informatii pot fi gasite pe www.Constanta.HelenDoron.ro.
Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English. Centrul International Helen Doron English din Constanta a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educatiei copilului. . |