Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Primele zile de toamnă aduc trei noi titluri Adenium
(Literatură)
Exercitii de dictie pentru inimi bal-ba-i-te. Vladimir Draghia, ilustratii de Gratiela Aolariti.
Gabriel Chescu: „O lectura tonifianta ne ofera acest al doilea volum semnat de Vladimir Draghia. Nu mi-am imaginat nicicand un manual de logopedie care sa ne invete sa silabisim coerent – si care sa detabuizeze, pentru cei sfiosi – limbajul alunecator-sinuos al dragostei, care, se stie, nu suporta pluralul. Dar la ce altceva ne-am putea astepta de la cineva a carui gravitatie e racordata la reteaua noastra de stari de spirit, cum el insusi se autodenunta?”

Dezlegand misterele nasterii si mortii... si ale fenomenelor intermediare de Daisaku Ikeda, un amplu tratat contemporan al budismului 

La acest inceput de secol XXI, in intreaga lume se intensifica studierea problemelor fundamentale, eterne, ca viata si moartea, rostul vietii, originile si destinatiile noastre ultime, cat si intrebarea cu privire la existenta de dupa moarte. 
Cartea examineaza filosofia de viata a budismului Nichiren in lumina ideilor de ultima ora despre viata si moarte, desi cuprinderea exhaustiva intr-un singur volum a unei probleme atat de vaste este imposibila. Budismul Nichiren ofera oamenilor mijloacele de a-si transforma destinele prin infaptuirea propriei revolutii umane individuale si dezvaluie calea spre pace si fericire.
Daisaku Ikeda (n. 1928) este unul dintre cei mai cunoscuti invatatori budisti din zilele noastre si scriitor, poet, activist pentru pace si militant pentru abolirea armelor nucleare. Distins cu numeroase premii, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace (2015, 2016). 
Volumul va fi lansat in cadrul unor evenimente culturale speciale la Iasi (17 septembrie), Chisinau (18 septembrie) si Timisoara (20 septembrie) si va fi disponibil in curand in librarii si pe site-ul Adenium. 

Literatura romana pentru Evaluarea Nationala. Aplicatii, teste, sugestii de rezolvare de Daniela Zaharia si Cezar Zaharia

Dincolo de miza succesului scolar (examenul de Evaluare Nationala fiind un prag important pentru fiecare elev), studiul limbii si al literaturii romane trebuie sa ramana, in gimnaziu, o experienta culturala pertinenta si interesanta, care sa implice imaginatia, gustul estetic, nevoia de autointerogare si de comunicare. Respectand programa specifica, structura oficiala a subiectelor si maniera de formulare a sarcinilor de lucru stabilite de Ministerul Educatiei, volumul isi propune sa nuanteze pregatirea continua si sistematica pentru Evaluarea Nationala, intervenind cu fise teoretice esentializate, teme de portofoliu, modele si sugestii de rezolvare, raspunsuri selective si o consistenta baterie de teste de antrenament. De asemenea, cartea are in vedere, prin selectia textelor (clasice sau contemporane, din autori celebri sau mai putin cunoscuti in anii de gimnaziu), redescoperirea in adolescentul de 14 15 ani a cititorului pasionat sau macar avizat, dornic sa si sustina punctele de vedere, sa si largeasca orizontul cultural si sa descopere, dincolo de informatii, reguli, canoane, adevaratele provocari, ierarhii, idoli, ca forma de acomodare cu specificul si noile problematici ale orelor de limba si literatura romana din clasa a IX a de liceu.
Cartea va fi lansata la Targul pentru scoala- Excelsior vineri, 16 septembrie.

Toate cartile vor fi disponibile in scurt timp in librarii si online.

in-curand

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate