Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Emanuel Copilaș este noul coordonator al colecției Colloquium, care apare la Editura Adenium
(Literatură)
Incepand cu luna septembrie a anului 2016, Emanuel Copilas este noul coordonator al colectiei de volume dedicate stiintelor sociale si politice, Colloquium. Colectia apare la Editura Adenium si se bucura deja de recunoastere din partea publicului avizat.
Colectia Colloquium a fost nominalizata la categoria „cea mai buna colectie”, in cadrul  celei de-a IV-a editii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, 2015.

Emanuel Copilas (1983) este lector doctor la departamentul de stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara. Este autorul lucrarilor Geneza leninismului romantic. O perspectiva teoretica asupra orientarii internationale a comunismului românesc, 1948-1989, Iasi, Institutul European, 2012; Incursiuni in istoria politica si intelectuala a secolului XX, Iasi, Adenium, 2014; Natiunea socialista. Politica identitatii in Epoca de Aur, Iasi, Polirom, 2015. A publicat articole in diferite volume colective si reviste de specialitate: East European Politics and Societies, Sfera Politicii, Studia Europaea, Revista de Stiinte Politice, Revista Romana de Geografie Politica, Impact Strategic, Geopolitica, Annales Universitatis Apulensis Series Historica, Anuarul Institutului de Istorie George Baritiu Series Historica, Valahian Journal of Historical Studies, Romanian Review of International Studies, Political Studies Forum, Geographica Timisensis, Colloquium Politicum, South East European Journal of Political Science, Colocviu Strategic, Symposion. Colaborator ocazional al revistelor Observator Cultural, Cultura, Timpul, si al platformei Criticatac. Domenii majore de interes: teoria relatiilor internationale, ideologii politice, economie politica, sociologie politica, istorie politica, radicalism politic.

emanuelcopilas


Emanuel Copilas: „Editura Adenium s-a impus in ultimii ani ca o prezenta dinamica si serioasa pe piata de carte româneasca. Unul dintre principalele domenii in care prezenta inovatoare a editurii este vizibila este cel social-politic. Lucrarile din aceasta categorie sunt reunite in colectia Colloquium, care a ajuns deja la saptesprezece titluri publicate in ultimii trei ani, sub fructuoasa coordonare a profesorului universitar iesean Daniel Sandru. Ne propunem ca pe viitor sa consolidam structura colectiei care va deveni, cu siguranta, una dintre cele mai relevante surse de informare stiintifica din Romania in domeniul stiintelor politice si sociale, contribuind la afirmarea, recunoasterea si totodata la diversificarea acestui domeniu in mediul academic si nu numai.

Colectia Colloquium se contureaza ca un proiect ale carui obiective sunt sa prezinte ORIGINAL, sa provoace ESENTIAL si sa promoveze UNIVERSAL cultura social-politica din spatiul românesc. Cartile din aceasta colectie se adreseaza specialistilor si studentilor din aceasta arie academica, precum si tuturor celor interesati de intelegerea conceptelor subsumate demersurilor cu privire la politic si a mecanismelor ideologice si institutionale ce asigura functionalitatea politicii. Totodata, colectia isi propune deschideri epistemologice spre zonele teoretice si discursive aflate in conexiune cu spatiul politic, asa cum sunt sociologia, antropologia, relatiile internationale si studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul si stiintele comunicarii. Sunt incurajate, in acest sens, atat demersurile de natura normativa, cat si cele de factura empirica, in ideea configurarii unui dialog democratic intre reprezentantii comunitatii academice si specialistii in stiinte sociale si politice, pe de o parte, si profesionistii diverselor arii de competenta din spatiul socio-politic, jurnalisti, comentatori si analisti politici, precum si publicul larg, pe de alta parte.
Colectia Colloquium are trei dimensiuni distincte: COLLOQUIUM. Esential (abordeaza conceptele fundamentale din domeniul stiintelor sociale si politice, prin intermediul unor volume semnate de tineri specialisti romani recunoscuti in plan national si international), COLLOQUIUM. Universal (al carei scop este traducerea in limba româna a lucrarilor de specialitate esentiale pentru domeniul stiintelor sociale si politice) si COLLOQUIUM. Original (cu obiectivul de a promova cele mai recente analize semnate de autori români si/sau straini in domeniul stiintelor sociale si politice).
Colegiul stiintific este format din: Dan Pavel, Aurelian Craiutu, Sorin Bocancea, Sabin Dragulin, Sergiu Gherghina, Ruxandra Ivan, Sergiu Miscoiu, Michael Shafir, Silviu Rogobete, Robert Reisz, Vladimir Pasti, Ovidiu Gherasim-Proca.
Pana in prezent, in Colectia Colloquium au aparut 17 volume, disponibile in librarii si pe site-ul Adenium.

colloquium-3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate