Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 aprilie 2024
Recomandări
Tu ce știi despre lumea în care trăiești?
(Literatură)
In perioada 26 septembrie-3 octombrie, Adenium ofera o reducere de 40% pentru orice volum Je suis Charlie? Regandirea libertatii in Europa multiculturala. (coordonator Sorin Bocancea), comandat de pe site-ul editurii.
Atentatul asupra redactiei publicatiei franceze Charlie Hebdo a generat interogatii, problematizari si dispute ce s-au dus pe mai multe niveluri. O parte dintre cei care au reactionat fata de acest eveniment l-au plasat in aria libertatii de exprimare, parerile fiind impartite: majoritatea a aratat ca a fost un atac nepermis la adresa acestui drept fundamental; altii au aratat cu degetul spre exagerarile jurnalistilor, care ar fi condus la un asemenea act terorist; o a treia categorie a incercat sa tina un echilibru intre cele doua orientari, problematizand limitele libertatii de exprimare si ale tolerantei. O alta parte a cautat cauzele atentatului dincolo de aria libertatii de exprimare, in domeniul compozitiei etnice si religioase a populatiei europene, aratand ca realitatea a luat o inaintea capacitatii autoritatilor de a gestiona diversitatea in scopul realizarii principiilor ce guverneaza spatiul Europei Occidentale; s-a adus in discutie si nocivitatea ducerii la extrem de catre autoritati si diferite grupuri de presiune a ideologiei corectitudinii politice. O alta categorie inscrie astfel de actiuni in cunoscutul model explicativ al conflictului dintre civilizatii.

Fiecare opinie isi are partea ei de adevar si justificare, pentru ca atentatul de la Charlie Hebdo nu a fost unul oarecare, ci unul prin care s-a urmarit transmiterea unui mesaj „din inima Europei”. Faptul ca atentatul nu a avut drept cauza proasta gestionare a minoritatilor etno religioase doar de catre statul francez este dovedit de atentatele ce au urmat imediat si de amenintarile proferate de diferite miscari teroriste islamice la adresa statelor din Europa Occidentala.

Volumul, coordonat de politologul Sorin Bocancea, ofera o viziune echilibrata si actuala a unui caz extrem de sensibil. Printre colaboratorii se numara Iulia Badea Guéritée (Courrier International), Radu Carp (Universitatea din Bucuresti), Angelo Chielli (Universitatea „Aldo Moro”, Bari), Raymond Clarinard (Courrier International), Sabin Dragulin (Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, Bucuresti), Thierry de Montbrial (fondator si presedinte al IFRI Paris), Alina Mungiu Pippidi (politolog, scriitor, jurnalist), Dan Pavel (filosof, scriitor, jurnalist, consultant politic) s.a. Cele 35 de contributii reunite in volum acopera un intreg spectru de teme si motive, insa fiecare autor pune accent pe unul singur. Din acest motiv, lucrarea contine 6 parti principale: Libertatea de exprimare. Pledoarii, critici si temeri, Problemele lumii europene: neoliberalism, neintegrare si hegemonism, Problemele lumii islamice: modernixarea ratata si extremismul, Ciocnirea civilizatiilor, Probleme universal umane si Reprezentari ale cazului Charlie Hebdo.

Pana pe 3 octombrie, fiecare volum Je suis Charlie? Regandirea libertatii in Europa multiculturala comandat de pe site-ul Adenium este disponibil cu o reducere de 40%. 

je-suis_postare


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate