Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Expoziția de costume “Leontina Văduva on Stage”
(Muzică)
Anul 2016 marcheaza trei decenii de cand o tanara soprana din Romania cucerea laurii Concursului International de Canto de la Toulouse si isi deschidea, astfel, portile Europei si ale intregii lumi muzicale. 30 de ani mai tarziu, numele Leontina Vaduva reprezinta unul dintre cele mai sonore nume ale solisticii internationale.
A fost prezenta pe scenele de la Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera din Paris, Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Viena, Théatre du Capitole din Toulouse, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Opera Comica din Paris, Opera Nationala din Bordeaux, New National Theatre din Tokyo, Opera din San Francisco, Teatro Municipal din Santiago de Chile, Teatro Colon din Buenos Aires. Iata, asadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpreta, printr-o serie de evenimente aniversare organizate sub titlul: Leontina Vaduva 30

Cu aceasta ocazie, creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Théatre du Capitole din Toulouse organizeaza in perioada 8 – 19 octombrie 2016 expozitia de costume Leontina Vaduva on Stage. 

Expozitia reuneste atat costumele purtate de soprana pe scena celebrului teatru din Toulouse in operele: Romeo si Julieta, Boema, Traviata, Manon si Giani Schicchi, cat si cateva tinute de gala ale celebrei soprane, fotografii de pe marile scene ale lumii (din arhiva personala) si afise ale unor spectacole de opera.

Inaugurarea expozitiei va avea loc sambata, 8 octombrie 2016, ora 17:30, Galeria creart (Piata Alexandru Lahovari nr. 7). Participarea la eveniment se face pe baza de invitatie.
La eveniment vor participa: Leontina Vaduva, soprana, Claudia Popa, director creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Mihai Stan, presedinte Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Michele Amouroux, director Ateliere Capitole din Toulouse.

Expozitia poate fi vizitata zilnic, in perioada 9 – 19 octombrie 2016, in intervalul orar 10:00 – 19:00. Intrarea este libera.

afis_expozitie_web-1


Organizatori: creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Théatre du Capitole din Toulouse 

Parteneri institutionali: Muzeul National „George Enescu”, Muzeul National Cotroceni, Societatea Romana de Radiodifuziune, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti si Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi

Parteneri: Kaufland Romania, Unirea Shopping Center, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase si Povesti, Domeniile Samburesti si Acqua Carpatica, Aurel Virlan Photography, Theateragentur „Luisa Petrov”, Grand Hotel Continental, Valentina Balasa Ario si Kitarodia

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate