Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
O femeie singură, povestea unei femei captive în propria viață. Avanpremiera pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Teatrul de Artă București
(Teatru)
Teatrul de Arta Bucuresti prezinta vineri, 30 septembrie, ora 20.15 si sambata, 1 octombrie, ora 19:00, avanpremiera spectacolului O femeie singura de Dario Fo si Franca Rame.
Reprezentatia din 1 octombrie este sustinuta in cadrul Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe, sectiunea ONE DRAMA –spectacol invitat.

O femeie singura este confesiunea unei femei – prizoniera in propria casa, adusa la disperare de relatia abuziva cu sotul ei si de corvoada treburilor casnice. Rutina domestica, apeluri telefonice desucheate, un socru bolnav de sex si un bebelus cu nevoile lui fac din ea un personaj-caleidoscop (servitoare, sora medicala, baby-sitter, femeie de serviciu) ajuns in pragul nebuniei.
„Maria, personajul unic al acestei piese-monolog, intruchipeaza suma femeilor abuzate fizic, verbal sau non-verbal, este exponentul a 2000 de ani de ignoranta si nedreptate. Nu sunt neaparat un feminist, dar sunt adeptul egalitatii de sansa, al dreptului fiecaruia de a fi stapan pe corpul si pe actiunile sale. Femeia a fost dintotdeauna un personaj „slab”, „murdar”, origine a „raului universal” sau, cel putin, cu aceste etichete ne-a fost prezentata, in special de biserica/religie. Etichetele inca se mai aplica in societatile arhaice, dar nu numai; din pacate misoginismul este in continuare prezent ca o amprenta adanca in subconstinetul colectiv. Textul de fata propune o situatie, un motiv, un pretext, un strigat a sute de generatii de femei.”

Daniel Grigore-Simion, regizor.


Piesa “O femeie singura” este scrisa de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo si Franca Rame, doi dintre  cei mai cunoscuti actori si activisti politici ai Italiei. Dario Fo si Franca Rame au avut curajul asumarii convingerilor si angajamentului fata de probleme politice si sociale si s-au implicat in numeroase controverse cu statul, politia, cenzura, televiziunea si Vaticanul. Una din figurile de varf ale farsei moderne si ale dramei politice, Dario Fo a scris peste 70 de piese de teatru. Lucrarile sale au fost traduse in peste 30 de limbi, iar in 1997 el a castigat Premiul Nobel pentru Literatura.

Actrita Andreea Bibiri da viata, pe scena, “femeii singure”, iar regia spectacolului este semnata de Daniel Grigore-Simion.  Scenografia ii apartine lui Adrian Pitica; grafica afis - Adelina Pitica, foto – Romulus Boicu.

Bilete pentru avanpremiera din 30 septembrie se pot achizitiona online, din reteaua Eventim –www.teatruldearta.ro/bilete, iar pentru reprezentatia din 1 octombrie – Maratonul Teatrului Independent – de pe platforma MyStage.

afis_o-femeie-singura1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate