Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Cinefilii au experimentat o călătorie antropologică prin muzică la Gala de Deschidere DocuArt Fest 2016
(Cinema)
Bucuresti Docuart Fest a organizat ieri, 27 septembrie, Gala de Deschidere DocuArt Fest. 2016, eveniment care a umplut pana la refuz sala de la Cinemateca Eforie.
Participantii s-au putut bucura de proiectia filmului documentar “100 de movile”, in regia lui R. Max T. Ciorba, iar in incheiere au fost martori ai unei reprezentatii muzicale surpriza oferita de Arcus Trio.

La Cinemateca Eforie, cea de-a cincea editie a festivalului DocuArt Fest a debutat cu unul dintre filmele inscrise in competitie in sectiunea principala. “100 de movile”, in regia lui R. Max T. Ciorba, dezvaluie povestea unui saxofonist elvetian aflat in cautarea unui sunet si ritm nou. Acesta viziteaza diferiti muzicieni romani care inca pastreaza folclorul in opera lor. Filmul poate fi privit in cheia unei calatorii antropologice, prin muzica. De la jazz la hip-hop, documentarul exploreaza crampeiele de autenticitate ale folclorului din acest spatiu cultural. 

Max Ciorba (n. 1991, Chisinau) a absolvit Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice din Chisinau, specialitatea Regie Film in 2014, iar in mai 2016 – studiile masterale, specialitatea Regie Film, la aceeasi institutie. Documentarele sale despre muzica ofera o introspectie a conexiunii intre viata reala si cea artistica.

docuart_fest_2016_gala_de_deschidere-1


La finalul proiectiei filmului documentar, cinefilii au asistat la un moment surpriza: trupa Arcus Trio a oferit un moment de live performance la saxofon si clape, intr-o reinterpretare inedita a unor piese folclorice romanesti. Trupa a fost fondata in 2015, iar in muzica lor gasim elemente folclorice din muzica traditionala romaneasca si balcanica cu influente de R&B, HipHop, prog-rock. 

“Am ales sa vizionam in deschiderea DocuArt Fest filmul <<100 de movile>> (regie R. Max Ciorba), pentru ca mi-am dorit sa transmit un mesaj – emotia autentica romaneasca poate fi generata prin acorduri muzicale din folclorul nostru romanesc si ne face sa vibram in mod inconstient. Gala este un moment festiv, asa ca am dedicat cea de-a cincea editie DocuArt Fest spiritului romanesc, iar momentul muzical oferit de trupa Arcus Trio nu a facut altceva decat sa intareasca acest mesaj. Pentru zilele urmatoare, am pregatit cinefililor peste 40 de documentare, masterclass-uri si dezbateri de actualitate.  Fiecare film documentar va avea o dubla proiectie in fiecare dintre cinematografe si va fi insotit de sesiuni de intrebari si raspunsuri cu regizorii.”

a declarat Daniela Apostol, organizatoarea festivalului DocuArt Fest. 


Programul complet al celor 6 zile de proiectii si evenimente din perioada 28 septembrie - 2 octombrie de la Cinemateca Eforie si Cinema Muzeul taranului - Sala Horia Bernea poate fi consultat aici: http://festival.docuart.ro/program/. Iar sambata, 2 octombrie, la Cinemateca Eforie, incepand cu ora 19:00, va avea loc Gala de premiere a filmelor documentare intrate in concurs. 

docuart_fest_2016_gala_de_deschidere-2

Bucuresti Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finantat de Ministerul Culturii prin programul Accces si de Centrul National al Cinematografiei in urma selectiei la concursurile de finantare. 
Intrarea este libera in cadrul tuturor proiectiilor si atelierelor de discutii Bucuresti Docuart Fest.

docuart_fest_2016_gala_de_deschidere-3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate