Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
‘’Best of Duelul Viorilor’’. Ediția a șasea a turneului reînvie întrebarea: Stradivarius sau Guarneri?
(Muzică)
Deja traditie in viata muzicala romaneasca, Turneul International ”Duelul Viorilor”, un proiect Radio Romania, isi continua extraordinarul traseu. In acest an, dupa ce vor strabate tara, oferind melomanilor o experienta de neuitat, in perioada 4-15 octombrie, cei trei muzicieni, violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, impreuna cu pianistul Horia Mihail vor ajunge pe una dintre cele mai mari si prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York (2 decembrie).
Acesta recunoastere, si de ce nu, validare a valorii muzicienilor si a proiectului, vine dupa succesul primelor cinci editii, rasplatit atat pe scenele din tara cat si pe alte scene europene cu aplauze indelungi oferite de publicul care a umplut salile de concert.
Rivalitatea dintre Stradivarius si Guarneri este poate una dintre cele mai frumoase lupte din toate timpurile. Pentru ca ea a dat nastere sunetului minunat al viorilor, intotdeauna intrecerea avand ca scop obtinerea celei mai frumoase experiente muzicale. Orice mare violonist isi perfectioneaza tehnica si interactioneaza intr-un mod special cu instrumentul atunci cand canta pe asemenea bijuterii.

Astfel ideea de duel s-a transformat intr-o intrecere amiabila pentru cucerirea publicului, numele sonore ale instrumentelor trecand pe planul doi si fiind apreciate mult mai mult calitatea interpretarii, sensibilitatea si daruirea artistilor.

Sunt convinsa ca au avut un succes nemaipomenit si ca au mangaiat multe inimi. Sunt foarte mandra ca sunt ai nostri.

Vin la Duelul Viorilor inca de la inceput, de la prima editie si este extraordinar de fiecare data. Viorile suna minunat, dar meritul este al lor”.

Sunt trei muzicieni care pur si simplu te lasa fara suflu. A fost cea mai mare bucurie a acestei toamne pentru mine”, spuneau spectatorii la finalul editiei din 2015.

Repertoriul ales de aceasta data alcatuieste un program pe care l-am putea numi ‘’Best Of Duelul Viorilor’’. Cei doi violonisti au ales sa revina in fata publicului cu cele mai aplaudate piese din editiile anterioare, o oferta muzicala de neratat, cu frumoase pagini din literatura pentru vioara si pian, care le vor pune in valoare maiestria stilistica, virtuozitatea, tehnica, dar si sensibilitatea si daruirea. 
 
Cu siguranta publicul va aprecia, pe langa prestatia interpretilor, si sunetul ambelor viori - Stradivarius ”Pachoud”, pe care canta Liviu Prunaru, dar si Guarneri del Gesu, pe care canta Gabriel Croitoru (care este pusa la dispozitie de Muzeul National George Enescu, in patrimoniul caruia se afla), viori care poarta cu ele, la randul lor, povesti exceptionale care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro. 

ITINERAR
4 octombrie, ora 19 – Pitesti, Centrul multifunctional
5 octombrie, ora 19 – Iasi, Opera Nationala Romana
6 octombrie, ora 19 – Roman, Casa de cultura
7 octombrie, ora 19 – Tulcea, Teatrul Jean Bart
9 octombrie, ora 19 – Caracal, Teatrul National
10 octombrie, ora 19 – Bucuresti, Sala Radio
13 octombrie, ora 19 – Turda, Sala Mare a Primariei
14 octombrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Arta
15 octombrie, ora 19 – Alba Iulia, Casa de cultura

duelul-chisinau-foto-press_virgil-oprina_duelul-viorilor-2015_chisinau_2

Un proiect Radio Romania
Organizator: Centrul Cultural Media Radio Romania
Coproducatori : Radio Romania Cultural si TVR 2

Eveniment co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. (Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.)

Masina turneului: Dacia
Sponsori : JTI, Sense, Zamfirescu Racoti and Partners, Adegas Oil
Parteneri : Muzeul National George Enescu, Institutul Cultural Roman, Fundatia Marconi
Cu sprijinul: Chez Marie, Mercure Hotels

duelul-teatrelli_18_foto_virgil-oprina


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate