Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Ideal Paradise – Instalație și live-performance
(Arte vizuale)
Data: 7, 8th of Octombrie, 20.00
Durata: 2h
Concept/Director Artistic: Claudia Bosse
Sunet: Günther Auer.
Performance: Günther Auer, Claudia Bosse, Rotraud Kern;
Comunicare: Enna Etteldorf
Administrator: Margot Wehinger
O productie theatercombinat, sustinuta de wien kultur.

IDEAL PARADISE aduce spectatorul intr-un cadru performativ, in care instalatia devine o lectura deschisa multiplelor interpretari despre spatiu, dimensiunea sa politica, teritoriul si granitele negocierilor sale. Spectacolul isi propune sa descopere cum trateaza corpul conventiile si inscriptiile din mediul urban. Spatii de arta, muzee, spatii publice cuprind aspecte ale sistemului politic actual: Cum traim? Cum ne dorim sa traim? intre ce granite? Publicul devine parte integrata in structura, este inconjurat de sunete care patrund din spatii absente, sub forma unor voci care contempleaza asupra sistemului nostru politic actual. Ne aflam pe un teren instabil sau putem influenta dezvoltarea unei alte societati?

Materialul a fost creat in timpul seriei de lucru IDEAL PARADISE de Claudia Bosse si Theatercombinat, care a avut loc in diferite spatii in Viena – muzeul etnografic Weltmuseum, un teatru si spatiul municipal. Artista si coregrafa Claudia Bosse dezvolta IDEAL PARADISE shifting spaceimpreuna cu sound designerul Günther Auer si artista de performera Rotraud Kern.

claudiabosse_foto-elsa-okazaki


Claudia Bosse este o artista, coregrafa, director artistic si cofondator al Theatercombinat, o companie de productie interdisciplinara cu sediul la Viena. Dupa ce a studiat regie de teatru la Ernst Busch School of Dramatic Arts, ea lucreaza in domeniul teatrului (experimental) printre instalatii, coregrafie (a spatiului), interventii urbane si genereaza ”hibrizi politici” definiti prin amenajari ale spatiului cu constelatii speciale, adaptate la fiecare tip de public. Claudia Bosse dezvolta instalatii internationale, coregrafie si creatii artistice pentru muzee, ansambluri arhitectonice, teatre si spatii urbane. Ea preda, sustine cursuri, publica, initiaza sau ia parte la diverse proiectele si colaboreaza constant cu artisti si teoreticieni de diferite genuri artistice.

Eveniment in cadrul FOCUS: Austria!, prezentat cu sprijinul Forumul Cultural Austriac, Ambasada Austriei la Bucuresti.
Seria IDEAL PARADISE shifting space este o productie theatercombinat, sustinuta de Wien Kultur, cu fragmente coproduse de Tanzquartier Vienna, FFT Dusseldorf, Weltmuseum Vienna ImPulsTanz – Vienna International Dance Festival 2015, Weltmuseum Wien, Donaufestival 2015.

ideal_paradise_clash_tqw_0989

ideal_paradise_clash_tqw_1200

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate