Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Invitații FILIT 2016
(Literatură)
Muzeul National al Literaturii Romane Iasi organizeaza, in perioada 26-30 octombrie 2016, cea de a patra editie a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT.).
Serile FILIT vor avea in centru cunoscuti scriitori din tara si strainatate. Astfel, Seara Goncourt, din data de 27 octombrie, la Teatrul National “Vasile Alecsandri” din Iasi, ii va avea pe scena pe Jean Rouaud, laureat al premiului Goncourt, si pe Nicolas Cavaillès, recompensat cu premiul Goncourt pentru nuvela. Scriitorii Florin Iaru, Radu Paraschivescu, Iulian Tanase, Alex Tocilescu vor dialoga la Seara povestitorilor, in data de 28 octombrie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. In cea de a treia seara, 29 octombrie, Lucian Boia va vorbi despre Istoria ca fictiune, in Aula BCU „Mihai Eminescu”. 

La FILIT vor fi prezenti, de asemenea, autorii François-Henri Désérable (Franta), Adela Greceanu, Doina Jela, Ciprian Macesaru, Angelo Mitchievici, Bogdan Munteanu, Veronica Niculescu, Hanne Ørstavik (Norvegia), Dora Pavel, Cosmin Perta, Marina Stepnova (Rusia), Cristian Teodorescu. Invitatii vor participa la intalniri cu cititorii din Iasi, cu elevii din liceele iesene, precum si cu cluburile de lectura Alecart si Logos.

Cea de a patra editie a FILIT se va bucura de prezenta traducatorilor Hristo Boev (Bulgaria) si Melinda Szekely, beneficiari ai rezidentelor de traducere, Olimpia Verger (Elvetia) si Philippe Loubière (Franta), Mariana Barbulescu, Livia Cotorcea si Radu Parpauta, care se vor intalni cu profesorii si elevii ieseni.

Raymond Clarinard, Isabelle Taudière si Iulia Badea Gueritée vor sustine dezbateri culturale si ateliere de jurnalism, ca urmare a parteneriatului cu prestigioasa publicatie Courrier International. Cosmin Bumbut, Elena Stancu, initiatorii proiectului „Teleleu”, alaturi de Teodor Raileanu, realizatorul proiectului „Motomorfoza” vor fi, de asemenea, prezenti la FILIT. 

La mesele rotunde si evenimentele profesionale vor interveni cunoscuti critici literari precum Al. Calinescu, Paul Cernat, Bianca Burta Cernat, Luminita Corneanu, Bogdan Cretu, Cristina Hermeziu, Pascal Jourdana (Franta), Dan C. Mihailescu, Doris Mironescu, Claudiu Turcus. La FILIT vor participa jurnalisti culturali romani si straini, reprezentanti ai institutiilor de cultura si manageri culturali.

Pana la inceperea festivalului, pe pagina oficiala de Facebook se vor organiza concursuri cu premii in carti ale autorilor invitati, oferite de editurile partenere 
Detalii despre programul FILIT 2016 vor fi publicate in decursul saptamanii viitoare pe site-ul www.filit-iasi.ro.

cover


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate