Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 octombrie 2019
1811 • Se naste Franz Liszt, compozitor si pianist maghiar (d.1886)
1866 • Se naste Aglae Pruteanu, actrita românca (d.1941)
1883 • A dost inaugurata Opera Metropolitana din New York
1911 • A aparut revista literara, artistica si sociala Flacara, sub directia lui C.Banu
1974 • A fost inaugurat Centrul de Fizica Bucuresti.
Recomandări
Concertul “En Síntesis” susținut de cântăreața spaniolă Carmen París
(Muzică)
Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti prezinta marti, 11 octombrie, orele 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman, concertul “En Síntesis” sustinut de cantareata spaniola Carmen París, alaturi de pianistul Diego Ebbler si percutionistul si cantaretul Jorge Tejerina.
 
Publicul bucurestean va avea ocazia de a asculta unele dintre cele mai reprezentative melodii selectate din patru albume ale acestei compozitoare si cantarete, multiplu premiate, muzica ei fiind o fuziune de jazz, flamenco, jota aragonesa si alte genuri. 

Carmen París, figura reprezentativa a lumii muzicale actuale, este una dintre cele mai apreciate artiste, atat de publicul cat si de critica din Spania. Personalitatea sa covarsitoare si curajul de a inova jota, pe care o imbina cu alte genuri muzicale i-au adus, printre altele, Premiul National al Muzicii Actuale acordat de Ministerul Culturii din Spania in 2014. 

Selectia pieselor din concert are menirea de a ne prezenta o mostra din multiplele arome si peisaje muzicale (in ritm si vers) care pornesc dinspre jota, un gen traditional ce isi are radacinile in muzica cantata de oamenii in varsta la marile sarbatori populare si religioase fiind, in acelasi timp, singurul gen muzical care se regaseste in toate culturile si zonele Peninsulei Iberice (in Portugalia, este cunoscut drept gota) si in care isi au originile si muzica flamenco si alte ritmuri de dincolo de ocean, in America.

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agentiei Spaniole de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare si al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti. 

Sponsorii Zilei Nationale a Spaniei: Garantibank, Asemer, Copisa, Eptisa, Indra, Azvi, FCC Construcción, Comsa Corporación, Roca, Cialt, Happy Tour / FCM Travel Solutions. 

Sponsorii Instituto Cervantes: Roca, Repsol, Hotel Caro, Alioli, Cialt, Cosercon, Imoteca, Hercesa, Yarden. 

Biletele vor putea fi achizitionate de la Casa de Bilete a Ateneului Roman, deschisa de marti pana vineri intre orele 12.00-19.00, sambata si duminica intre orele 16.00-19.00 (in zilele in care sunt spectacole) si matinee duminicale intre orele 10.00-11.00. 

Carmen París este muziciana (pianista si compozitoare) care a transformat ritmul popular spaniol numit la jota aragonesa si a revitalizat folclorul iberic, adaugandu-i ritmuri si melodii din diferite zone ale Mediteranei, Africii si Americii. Carmen París se impune in peisajul muzical spaniol in primavara anului 2002 cu albumul de debut intitulat "Pa’ mi genio" (2002, Warner Music), care s-a vandut in 40000 de copii, un disc extrem de bine primit de critica si recompensat cu Premiul Muzical pentru Cel mai Bun Album de Muzica Traditionala.

Carmen París a colaborat la cele 4 albume inregistrate (cu un total de peste 90000 de copii vandute), dar si in concertele sustinute in Spania si pe glob, cu muzicieni de renume din Spania si din lume intre care mentionam pe Chano Domínguez, Jorge Pardo, Javier Colina, Javier Ruibal, Eliseo Parra, Santiago Auserón, Diego Morao sau Juan Manuel Cañizares George Garzón si Joel Rosenblatt.

carmen-paris_invitacion_mail


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate