Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Proiectele culturale și dezvoltarea turismului de patrimoniu, în dezbatere la Timișoara în cadrul Întâlnirilor franco-române pentru turism
(Viață)
Proiectul intalnirilor franco-romane ale turismului. Invatarea limbilor straine si formarea in meseriile turismului: un sector in plina schimbare, initiat de catre Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania, aflat sub auspiciile Secretariatului de Stat pentru turism si sustinut de Ministerul Educatiei nationale si cercetarii stiintifice, isi continua turneul national, cu o etapa la Timisoara.
Pe 24 octombrie, incepand cu ora 9.30, Universitatea de Vest (bd. Vasile Parvan, nr. 4) din orasul care a fost recent desemnat Capitala culturala europeana in anul 2021 va gazdui o reuniune pe tema culturii si a turismului de patrimoniu.

In urma unor dezbateri axate pe tema turismului montan, Ia Sibiu, a turismului in familie si formarea profesionala in sectorul turistic, la Iasi, a turismului de patrimoniu, la Brasov, precum si a turismului de croaziera, la Constanta, proiectul ajunge la cea de-a cincea etapa a turneului sau national. Intalnirile franco-romane ale turismului, un concept prin interemediul caruia se abordeaza problematicile unui sector economic complex, turismul. Acesta se demarca prin natura sa transversala. Intalnirile sunt prilej de schimb de expertiza intre experti francezi si personalitati romane din sectorul turismului, in cadrul carora evoca oportunitatile de dezvoltare a potentialului turistic romanesc. 

Evenimentul de la Timisoara va fi inaugurat de reprezentanti ai Universitatii de Vest din Timisoara, urmand ca reprezentanti ai Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, directorul Institutului Francez din Romania, domnul Christophe Gigaudaut, prefectul judetului Timis, domnul Mircea Bacala, reprezentanti ai Consiliului Judetean Timis si ai Primariei municipiului Timisoara sa ia cuvantul pentru a deschide lucrarile ce vor evoca proiectele de formare profesionala, potentialul turistic al orasului, precum si oportunitatile de dezvoltare pe plan cultural. 

Intalnirea de la Timisoara, menita sa faciliteze schimburile de informatii si bunele practici, va fi organizata sub forma unor conferinte si mese rotunde cu traducere simultana, in prezenta unor personalitati franceze si romane din sectorul turismului de patrimoniu. Acestia vor face prezentari privind orientarile si strategiile din domeniul turismului, atat la nivel national cat si regional, precum si cu privire la proiecte inovatoare in Franta si in Romania. Prima parte va fi dedicata proiectelor din turismul local, apoi se va evoca sistemul de formare profesionala din domeniul turismului si a culturii, iar intalnirea se va incheia cu doua secvente privind proiectele inovatoare in sectorul turismului de patrimoniu si al dezvoltarii competentelor in limba franceza in domeniul profesional.

Turismul reprezinta un subiect de interes pentru autoritatile locale si nationale, fiind un vector de crestere economica si de dezvoltare regionala. Schimbul de bune practici dintre Franta si Romania este menit sa conduca la o sporire a atractivitatii si la o ridicare a standardelor de calitate prin formarea resursei umane pentru si din sector. Aceste obiective nu pot fi atinse decat prin modernizarea sectorului educativ romanesc si adaptarea sa la cererea pietei, precum si prin insotirea procesului de dezvoltare locala, astfel incat nevoile intreprinderilor din domeniu turistic sa fie indeplinite. Cu acest scop, colaborarea franco-romana se poate dovedi decisiva in impulsionarea incheierii unor parteneriate strategice. 

Seria evenimentelor organizate in proiectul intalnirile franco-romane ale turismului – invatarea limbilor straine si formarea in meseriile turismului: un sector in plina schimbare se va incheia la Bucuresti, cu o conferinta ce va fi avea loc in cadrul Targului International de Turism, pe 17 noiembrie 2016.

afis-intalnirile-franco-romane-pentru-turism-din-timisoara


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate