Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Apel pentru artiști și designeri: Re-Creația – un concurs marca Atelierul de Pânză
(Arte vizuale)
Atelierul de Panza lanseaza Re-Creatia, un nou proiect destinat sectorului creativ de artisti si designer, finantat de Ministerul Culturii. Proiectul se lanseaza printr-un concurs de idei si desene care imbina doua directii actuale de mare importanta: incurajarea unei atitudini responsabile fata de mediu si consumul sustenabil, precum si promovarea creativitatii si culturii urbane.
Concursul este deschis pentru aplicatii pana pe data de 6 noiembrie 2016 si este impartit in doua sectiuni tematice:

Ilustratie: ilustratii, desene, colaje, picturi sau orice alte compozitii vizuale care pot fi imprimate pe sacose de panza.

Design de produs: idei originale de utilizare a deseurilor textile in obiecte de design, de productie unica sau in serii limitate.

Se vor acorda 10 premii, in valoare de 1000 RON fiecare (*valoarea supusa impozitelor aferente), designerii castigatori urmand sa fie implicati ulterior si in materializarea prototipurilor si a productiei de serie. Juriul va desemna 5 aplicatii finaliste pentru fiecare dintre cele doua sectiuni de concurs. Rezultele vor fi anuntate pe 7 noiembrie 2016, urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc pe data de 10 noiembrie.  

Procedura completa de aplicare si regulile concursului sunt disponibile pe http://www.atelieruldepanza.ro/re-creatia.

Proiectul se aliniaza la noile politici europene si isi propune atat incurajarea practicilor de productie care sustin economia circulara si consumul sustenabil, cat si promovarea inovarii si a talentelor emergente. Atelierul de Panza a avut numeroase colaborari de-a lungul timpului cu artisti pentru designul si elementele grafice ale sacosele de panza si obiectelor de design textil produse, care au contribuit la cresterea achizitiilor de produse sustenabile. Re-Creatia continua si dezvolta acest demers, intr-un proiect cu adresabilitate catre publicul larg.

------
Atelierul de Panza este o intreprindere sociala si unitate protejata infiintata de ViitorPlus- asociatia pentru dezvoltare durabila - in 2009, in care minim 30% dintre angajati sunt persoane cu dizabilitati. In Atelier sunt confectionate produse din bumbac 100%, netratat, neinalbit, nevopsit precum si produse realizate din deseuri textile, care altfel ar fi fost aruncate. Aceste deseuri sunt bucati de tesatura primite de la firmele colaboratoare, rezultate in urma procesului de productie. Mai multe detalii pe www.atelieruldepanza.ro.

re-creatia-apel-de-artisti-si-designeri


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate