Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 februarie 2020
Recomandări
Premieră în Timișoara: între 21 octombrie – 16 decembrie, Muzeul de Artă Timișoara găzduiește prima expoziție de grup Ilfoveanu
(Arte vizuale)
In perioada 21 octombrie – 16 decembrie, Muzeul de Arta Timisoara gazduieste expozitia Ilfoveanu, al carei vernisaj va avea loc vineri, 21 octombrie, de la ora 18.00, la Palatul Baroc din Piata Unirii.
Expozitia prezinta cea mai recenta serie de lucrari, pictura in acril pe panza si desen pe hartie, realizate de Sorin Ilfoveanu in perioada 2012 – 2016, dar si lucrari ale sculptorului Adrian Alexandru Ilfoveanu, aceasta fiind prima expozitie comuna prezentata de cei doi artisti in Timisoara.  

Expozitia reuneste un fond de 50 de lucrari ale pictorului Sorin Ilfoveanu realizate de-a lungul mai multor perioade de explorare a universului de expresie a artistului, unul care reda atat culori foarte vii, cuprinse intr-o explozie cromatica, dar si desene pe hartie care ilustreaza natura intr-un spatiu sintetizat, privit in intimitate. Maestrul Sorin Ilfoveanu aduce in atentia publicului iubitor de arta contemporana lucrari de dimensiuni mari si mici, personaje desprinse dintr-o lume fantastica ce infatiseaza animalele intr-o relatie de profunda prietenie cu omul, dar si natura schitata ca o sinteza maxima a detaliilor. 

“Tablourile lui Ilfoveanu sunt in acord cu sentimentele sale, caz in care pot fi lesne identificate miturile Greciei antice, mesaje anterioare marii schisme a bisericii crestine, icoana bizantina, dar si „Bizantul de dupa Bizant”, trimitand in chip sugestiv la Orient, la spatiul nostru national identitar, precum si la ecumenismul bisericii ortodoxe din epoca premoderna. Nici motivele ori simbolurile artei occidentale nu sunt straine desenelor artistului. La fel de impresionante sunt imaginile inspirate de textele religioase, dar si acelea construite sub influenta culturii populare. In genere, se poate spune ca artistul este intr-o cautare permanenta a propriei identitati, ca se apropie in doua chipuri de lumina, rational si spiritual”,

a declarat Victor Neumann, Directorul Muzeului de Arta Timisoara. 

In completarea operelor expuse de Sorin Ilfoveanu, sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu prezinta trei lucrari care infatiseaza animalul pasare in trei ipostaze diferite – lucrarea “Spirit”, realizata din bronz (90 cm), “Pasarea in zbor”, din lemn cu foita de aur (2,2 m), si “Clamatoria”,  din rasina (2,4 m). Lucrarile se incadreaza in tema universului animalier, unde pasarea reprezinta simbolul mesagerului dintre om si divinitate – de la pamant la cer si in sens invers. 

Expozitia Ilfoveanu isi propune sa aduca arta contemporana mai aproape de publicul larg, sa le ofere privitorilor o experienta intima cu propriile visuri, cu propriile aspiratii, prin intermediul operelor expuse. Insesi cele trei lucrari pe care le voi expune prezinta pasarile ca simbol al spiritului uman aflat intr-o continua transformare, care nazuieste spre libertate, doritor de devenire. Alaturi de tatal meu, invitam publicul intr-o calatorie eliberatoare, intima si menita sa ii decupleze pe oameni de la grijile cotidiene, de la firescul de zi cu zi”, a declarat Adrian Alexandru Ilfoveanu.

Lucrarile prezentate in cadrul expozitiei vor fi disponibile spre vanzare pentru vizitatori in perioada 21 octombrie – 16 decembrie. Preturile pentru picturile si desenele artistului Sorin Ilfoveanu vor varia intre 1000 € si 10.000 €, in functie de dimensiunea lucrarii, in timp ce preturile pentru lucrarile de sculptura vor varia intre 6500 € si 7500 €. 

sorin-ilfoveanu

Sorin Ilfoveanu


Despre Sorin Ilfoveanu
Nascut la Campulung-Muscel, Sorin Ilfoveanu, unul dintre cei mai cunoscuti artisti plastici contemporani din Romania, a urmat cursurile Facultatii de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti, studiind grafica si pictura la clasa profesorului Corneliu Baba. Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, din anul 1971, Sorin Ilfoveanu s-a remarcat de-a lungul deceniilor prin participarea la numeroase expozitii de grup si personale organizate atat in cele mai cunoscute galerii din muzee din tara, cat si din strainatate. Incepand cu anii 1970 si pana in prezent, lucrarile sale au fost expuse la Berlin, Rostock, Oslo, Göteborg, Beratzhausen, Londra, Copenhaga, Viena, Venetia, Budapesta, Praga, Bratislava, Ljubljana, Helsinki, Atena, Sofia, Valparaiso, Chicago, Portland, Moscova, Teheran, Beijing, Tokyo, dar si in centrele culturale romanesti precum Bucuresti, Mogosoaia, Iasi, Pitesti, Sibiu, Cluj si Timisoara. 

adrian-alexandru-ilfoveanu

Adrian Alexandru Ilfoveanu


Despre Adrian Alexandru Ilfoveanu 
Lector la sectia de Sculptura a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Adrian Alexandru Ilfoveanu s-a nascut la Pitesti si a urmat cursurile Academiei de Arta din Bucuresti, sectia sculptura. Prima expozitie personala a artistului are loc in anul 1998 la Galeriile de arta Bancorex din Bucuresti, pentru ca peste patru ani sa organizeze prima expozitie personala in afara Europei, la Galeria Littman & White din Portland, S.U.A. incepand cu anul 1997, Adrian Alexandru Ilfoveanu a mai participat la expozitii de arta contemporana internationala in Oslo, Sharjah, Helsinki, New Delhi sau Perugia.   

clamatoria

Clamatoria


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate