Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Asociația Ephemair îi invită pe copii să afle „Care-i faza cu arta contemporană” la Rezidența Scena9, hotspot cultural BRD
(Viață)
Rezidenta Scena9, hotspot cultural BRD, gazduieste ateliere interactive organizate de Asociatia Ephemair, in colaborare cu Asociatia Matka, la care copiii cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani sunt initiati in universul artei contemporane. Urmatorul workshop va avea loc in acest weekend, pe 29 si 30 octombrie, iar participarea este gratuita.
Copiii sunt impartiti in doua grupe de varsta, astfel ca atelierul dedicat celor de 4-7 ani este organizat sambata, iar cei de 8-11 ani sunt invitati la Rezidenta Scena9 duminica. 

La fiecare editie a Noptii Albe a Galeriilor, eveniment pe care Asociatia Ephemair il organizeaza anual, observ ca vin din ce in ce mai multi copii interesati sa descopere si sa inteleaga lucrarile pe care le vizioneaza. Pentru ca arta contemporana este prea putin promovata astazi in programele de educatie formala, mai ales la varste mici, credem ca astfel de proiecte sunt necesare si sunt posibile datorita partenerilor care ne sprijina si cu care impartasim aceleasi premise si valori”, a afirmat Suzana Dan, artist vizual si manager cultural, Asociatia Ephemair.

 „Apropierea publicului roman de arta contemporana este un proces continuu care credem ca ar trebui sa aiba la baza educarea generatiei foarte tinere. De aceea, am ales sa sprijinim initiativa Asociatiei Ephemair de a le vorbi copiilor, pe limba lor, despre lucrarile din cadrul expozitiei No Man’s Land si de a-i incuraja sa-si exprime creativitatea. Interesul aratat de micii cursanti la primele ateliere de la Rezidenta Scena9 ne-au confirmat utilitatea acestui demers”, a adaugat Flavia Popa, Secretar General, BRD – Groupe Société Générale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Modulul de lucru, adaptat fiecarei grupe de varsta, include doua tipuri de activitati, fiecare cu o durata de 40 de minute. Prima parte presupune un tur al expozitiei No Man’s Land, gazduita de Rezidenta Scena9 in luna octombrie, si este urmata de o parte practica, in care copiii lucreaza dupa o tema data. Astfel, copiii sunt ajutati sa aprofundeze si sa puna in aplicare cat mai multe informatii – atat despre tehnica utilizata in realizarea lucrarilor, cat si despre alegerea mediului potrivit pentru transmiterea unui mesaj. 

Inscrierile se pot face la adresa de email ephemair@gmail.com sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Rezidenta Scena9.

Rezidenta Scena9 este un hotspot cultural creat de BRD - Groupe Société Générale si se afla intr-o cladire declarata monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32, ce dateaza din 1890. BRD si-a propus sa o transforme intr-un spatiu cultural-artistic, deschis noilor generatii de creatori. Prima expozitie gazduita de Rezidenta Scena9 este No Man’s Land, care reuneste pe acelasi teritoriu viziunile distincte ale artistilor romani din 10 orase si care este deschisa pana pe 30 octombrie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Asociatia Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promoveaza arta contemporana din Romania atat in plan national, cat si international. 
Proiectele realizate in cadrul acestei organizatii au contribuit la consolidarea scenei culturale locale prin evenimente care au implicat deopotriva institutii din sectorul public si cel privat, ajutand la constientizarea beneficiilor pe care le pot avea cultura si societatea din Romania prin intermedierea dialogului dintre public si arta contemporana.
Multumita implicarii partenerilor sai, Asociatia Ephemair contribuie la cresterea responsabilitatii sociale si la asumarea rolului educativ fata de toate categoriile de varsta prin conceperea unor proiecte care cresc accesul la cultura contemporana si, nu in ultimul rand, sustin tinerii artisti din Romania.
Principalele proiecte produse de catre Asociatia Ephemair sunt: Noaptea Alba a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor si ART on DISPLAY. www.ephemair.ro 

BRD Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Este o banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor si face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. 
Ca actor in societate, BRD investeste in proiecte din domeniul culturii, educatiei si sportului privilegiind proiecte care construiesc, dezvolta, cresc o noua generatie si aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezinta un pilon esential de dezvoltare a societatii, BRD incurajand in aceasta directie proiecte culturale inovative, care sa fie recunoscute si apreciate de tineri. Sub aceasta viziune, a fost creata Scena9, o platforma tanara de jurnalism cultural care ofera zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale, si sunt sustinute in mod constant initiative de teatru, film, arta vizuala contemporana sau muzica clasica, conturand astfel universul implicarii companiei la nivel cultural.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate