Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Crina Matei: Frumuseţea nu trenează
(Muzică)
A cunoaste un om frumos, a te bucura de binele delectarii ochilor, mintii si sufletului e o reconfortare ca o cura in mijlocul unei privelisti naturale magnifice. De ce sa cazi prada unui sentiment de retinere in a dezvalui afinitatile afective cu frumusetea unui om.
De ce sa mai admiri daca te orbesti singur, de ce sa iti mai infrumusetezi imaginatia daca te condamni singur, de ce sa mai iubesti daca pui singur zavor gurii, de ce predomina in moralitate atentia exagerata la reactii, atunci cand remarci frumusetea unui om, ceea ce nu se intampla  in fata altor superbitati ale naturii pe care le adora marturisit prin opere cantaretii, poetii, pictorii, intreaga umanitate de la imparat pana la schimnicul pesteriilor?!
Sunt in stolurile televizorului si ale spectacolelor de scena zisi si reali oameni frumosi, iar prezentarile-s mult neinfranate in elogiul falsului, pe langa precautia oglindirii frumusetii, cel mai adesea feminine desi, frumusetea nu e daruita de natura ca sa fie ingropata in om ci ca sa fie reflectata in oglinda sinceritatii cu sine de catre cine iubeste pe cineva care farmeca. Sa taci in acest caz, este ca o culpa a pradarii numai pentru tine a patrimoniului naturii.

A vorbi fara sovaire si adevarat despre o femeie frumoasa e mai important decat a vorbi mult, arta aceasta fiind oglinda fara fiinta, dar esentialul e indeplinit de frumusetea insasi. Iata, intr-o oglinda nezgarcita cu iluminarea frumusetii, un chip: Crina Matei…! Eforturile de a vorbi mult despre ea ar fi zadarnice si ar consuma cuvinte pe care adevarul infatisarii corporale si sufletesti le spune mai favorabil si cu mai mare abilitate de a traduce limbajul inimii, impiedicand totodata actul coruperii in vanitati. 

A o descrie adevarat pe Crina Matei, neincuiat in tracul neprevazutului reactiilor, se poate cel mai usor si exact cu ajutorul unui singur cuvant: frumoasa…! Acest cuvant nu se preschimba in scut contra troianului de zvonuri de pe Internet, ar trebui o nemarginit de laborioasa contrapondere descriptiva, fara sa fie nevoie! Frumusetea se apara singura, indestul si permanent, de inamicul ei, uratul, prin simplul fapt ca de partea sa sunt ochii, inima, sufletul, gandul… in aceasta „divizie” nu se poate lovi, iar uratul nu poate starni furtuna dezordinei...!   

crina-matei-1


Profesoara, actrita, femeie de afaceri, cantareata, imbracata in „armura” frumusetii, Crina Matei a biruit in viata. Cateva incercari de admitere la A. T. F., esuate inexplicabil, dar utile pentru calirea vointei sale, au calauzit-o la succesul cu cat mai putin facil, cu atat mai inuzabil: debutul in teatru, ca demers in nominalizarea la Gala Premiilor UNITER. Pe seama curajului indus de implinirea aspiratiilor sale de pana aici, a intemeiat o scoala de arta pentru copii, dar ulterior a abandonat acest proiect, in favoarea televiziunii. Devine prezentatoare la postul de televiziune Antena 1, a emisiunii „Cei mai frumosi ani”, iar dupa incetarea acestei activitati  scoate un album cuprinzand melodiile interpretate in aceasta emisiune. A dat viata, alaturi de Marius Mihalache, proiectului „Din cei mai frumosi ani”, pe un concept original si cutezator, in 2006. „Pentru acest proiect nu am planuit chiar un turneu de promovare propriu-zis, ci o serie de cateva spectacole in Germania. in cadrul acestor show-uri, voi canta alaturi de Marius Mihalache si de orchestra lui. Ma onoreaza si ma stimuleaza colaborarea cu un astfel de artist”, declara artista la momentul incipient al proiectului in act.

A urmat un alt moment ascensiv in succes fulminant, lansarea melodiei si clipului de factura muzicala lautareaca „Pe ulita armeneasca”, beneficiind de colaborarea cu „voievodul” lautariei, Nelu Ploiesteanu.

In orizontul actoricesc, artista Crina Matei si-a cladit o „pista” favorabila, jucand unul dintre rolurile principale in serialul TVR 1, pe care il laureaza nu numai aprecierile telespectatorilor ci si ale mijloacelor Media, de specialitate, „La urgenta”, (regia Andrei Zinca). Serialul este foarte apreciat de catre telespectatori, iar in mijloacele media se bucura de prezentari elogiative. Un alt motiv intemiat de a remarca stralucita potentialitate a artistei Crina Matei, poate nu atat de fructificata pe cat ar fi fost posibil, dar o „explozie” este previzibila, dat fiind un cummum de haruri ale sale, este distributia pe scena Operei din Constanta in piesa „My Fair Lady”, regizata de Beatrice Rancea, in care interpreteaza rolul principal, Eliza Doolittle.

Drept concluzie in acest parcurs afectiv al prezentarii artistei Crina Matei, cea mai edificatoare ar fi ca frumusetea ei nu treneaza, provine din enigmele naturii dar este antemergatoare! Femeia frumoasa nu e femeia contrafacuta prin „repictarea” fetei la machiaj ori reliefarea formelor corporale prin reducerea hainelor; frumusetea femeii e aceea careia natura nu i se impotriveste, nu aceea cu defectele reparate prin grimare si deviere catre fals...! 

crina-matei-file27200

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate