Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Eveniment Iași & Cluj cu Al Dobson Jr.
(Muzică)
Serile sau sesiunile muzicale Trippin’ Rippin’ sunt calatorii sonore pornite din stranii curiozitati, calatorii prin timp. Trecut, prezent si viitor – prin spatii imaginare, fantastice, uitate, prin ghetouri oculte si intergalactice; melanjuri “mellow, deep, hip“ ce isi propun, pe plan local, sa ofere alternative muzicale si sa promoveze explorari sonore sau ritmice mai putin populare si, totodata, diferiti artisti, muzicieni, producatori sau DJs.

Seara de 12 Noiembrie propune un invitat cu totul special:

Al Dobson Jr

Artist, producator, beat-maker, remixer, percutionist, chef si frizer, curator si colectionar de discuri vechi si muzica traditionala exotica, cateodata sud-americana, cateodata africana, dar mereu obscura, Al Dobson Jr. traieste si creeaza in sudul Londrei, Peckham mai precis, fiind o figura enigmatica, dar din ce in ce mai impozanta pe scena muzicala underground internationala. Traind o viata mistica, el exploreaza expresivitatea ritmica si alte adevaruri abstracte in piesele sale neslefuite dar unice, piese ce se intind peste granitele hip-hop-ului, funk-ului si ale broken beat-ului.

Aportul lui la single-ul de debut al casei de discuri 22a a primit doar critici pozitive, fiind descris ca si “[piese] instrumentale patate cu lo-fi, cuprinzand fara efort momente de deep jazz, electronic si ritmuri africane”. Acest succes rapid l-a inspirat sa creeze si sa lanseze si mai multe piese sau remixuri proprii, marea majoritate produse in propriul dormitor, alegand ca format de prezentare vinylul, format ce i-a recastigat increderea in aceasta forma de prezentare a muzicii.

Fiind unul din membrii originali ai People’s Situation Ensemble, Dobson a fost si este unul din actorii principali in ceea ce priveste aducerea jazz-ului adevarat in atentia unui nou val de iubitori de muzica. LP-urile si EP-urile sale, publicate de case de discuri precum 22a, IZWID, Sey Music, Jr Sounds si Rhythm Section International s-au bucurat de un sprijin divers, de la persoane precum George Clinton (Parliament, Funkadelic) pana la Dennis Ayler sau Osunlade. Al Dobson Jr. a bifat colaborari cu Bradley Zero, Kutmah, Tenderlonious, Mo Kolours, Reginald Omas Mamode IV, Jeen Bassa, si si-a vazut piesele difuzate la BBC Radio de catre legendarul Gilles Peterson, ajungand pe listele „One to Watch” ale mai multor publicatii de profil ca Stamp the Wax sau FACT Magazine.

Productiile si DJ seturile sale, ce cuprind groove-uri obscure care sunt totusi foarte dansabile, piese rare sau nelansate, dar si jazz clasic, funk sau hip-hop, l-au transformat intr-un artist foarte cautat, devenind o prezenta obligatorie pe line-up-uri cu greutate: Boiler Room, Dimensions Festival, Worldwide Festival, Gottwood Festival, Excursion sau Jazz Cafe. De la debutul sau pe scena muzicala in 2013, acesta s-a instaurat subtil ca unul din cei mai promitatori producatori din underground-ul Marii Britanii.

tour

Kidamn si Scuffle sunt gazdele si fondatorii evenimentului Trippin’ Rippin’, reprezentand si cateva dintre fortele creatoare din spatele proiectului Beat Poetry, o platforma si un eveniment muzical ce a debutat in Club Brain, la Iasi, in 2010. Pasionati si colectionari de muzica, acestia sunt cunoscuti pe scena locala, in special cea ieseana, ca unii dintre cei mai rafinati si eclectici selectori datorita DJ seturilor lor, impartasind sunete si ritmuri variate, de la diferite “crate diggers’ nuggets”, la jazz, soul si funk sau de la hip-hop si “neck-snapping beats” la diferite electronice abstracte, rock, psyché si world music.

Impreuna cu Al Dobson Jr. cei trei promit o seara plina de vibratii pozitive si miscari de dans energice, o calatorie evolutionista a gandului si a simturilor, extinzandu-si pasiunea muzicala asupra urechilor flamande si corpurilor frenetice.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate