Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Mariana Nicolesco: Un eveniment excepţional în lumea muzicii, liedul românesc la Bucureşti
(Muzică)
Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc are loc pentru prima data in Bucuresti, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului.
Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc vine pentru prima data la Bucuresti, in perioada 3-6 noiembrie.
Evenimentul are loc in salile ArCub, din strada Lipscani 84 - 90 si marcheaza 25 de ani de cand marea soprana Mariana Nicolesco a aparut intaia oara pe o scena din Romania, la Ateneul Roman.

Incepand cu anul 2003, sute de tineri au participat, de-a lungul anilor, la manifestarile dedicate liedului, fundamentale pentru devenirea lor. La editia din acest an s-au inscris 55 de concurenti care se vor prezenta in fata Juriului prezidat de Mariana Nicolesco, din care fac parte compozitoarea Carmen Petra-Basacopol, muzicologul acad. Octavian Lazar Cosma, compozitorii Dan Dediu si Adrian Pop.

Concomitent cu festivalul are loc si Simpozionul National al Liedului Romanesc avand ca tema, anul acesta, Omagiu lui George Enescu la 135 de ani de la nastere, celor mentionati alaturandu-li-se si muzicologul Mihai Cosma. Simpozionul din acest an se inscrie in seria dedicata creatiei romanesti in traditia europeana si raportului acesteia cu liedul german, francez, italian, maghiar si rusesc.

Deschiderea festiva are loc joi, 3 noiembrie, la orele 18.00, si va fi urmata de un Recital de lieduri enesciene interpretate de soprana Irina Baiant, mezzosopranele Oana Andra si Florentina Soare si de baritonul Alexandru Constantin, acompaniati la pian de Alexandru Petrovici. Concursul propriu-zis se desfasoara pe 4 si 5 noiembrie, Simpozionul National duminica 6 noiembrie de la orele 12.00, iar la orele 18.00 are loc Festivitatea de Premiere si Gala Laureatilor editiei 2016.

«Este o mare bucurie pentru mine sa-i prezint pe tinerii artisti pe care i-am apropiat de arta rafinata a liedului. Ei vor oferi bucurestenilor adevarate diamante ale creatiei noastre muzicale. Multumirile mele si ale lor se indreapta spre Primarul General al Municipiului Bucuresti, doamna Gabriela Firea, Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB si Proedus. Asta, fara a uita Televiziunea Romana si Radio Romania, ca intotdeauna alaturi de noi, si Se-Ges, partener al Fundatiei Internationale Ateneul Roman. Iar eu raman fidela crezului meu ca nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decat cantul» - declara Mariana Nicolesco.

mariana-nicolesco-foto

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival, al Festivalului de Muzica Alternativa Sound & Vision si al Festivalului International al Luminii Spotlight.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate