Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
O nouă premieră la Teatrul de Artă București: O noapte pe dos de Xavier Durringer – 12 și 13 noiembrie 2016
(Teatru)
  
Teatrul de Arta Bucuresti are placerea sa anunte o noua punere in scena, dupa un autor francez contemporan, prezent an de an la Festivalul de teatru de la Avignon. 
Este vorba despre spectacolul O noapte pe dos de Xavier Durringer, care va avea avanpremiera sambata, 12 noiembrie si premiera duminica, 13 noiembrie, de la ora 20:15.
Regia spectacolului este semnata de Tudor Tepeneag, iar din distributie fac parte Marcela Motoc si George Constantinescu. Scenografia ii apartine lui MC Ranin iar afisul este semnat de Romulus Boicu. 
Povestea este simpla, dar nu previzibila: o prostituata si clientul ei, doi oameni care nu se cunosc, se afla intr-o camera, pentru o noapte de amor. Cea mai veche intalnire din lume; fara un “maine”, in majoritatea cazurilor. La capatul noptii insa, totul ia o intorsatura neasteptata. Tranzactia nu este cea pe care o banuim. O poveste intima strapunge suprafata violenta si sordida a schimbului si cauta un epilog dincolo de “a doua zi”. 

Xavier Durringer, dramaturg, scenarist si realizator de teatru si film francez, conduce o companie de teatru, La Lézarde, pentru care scrie si regizeaza spectacole. Este un obisnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul inca de la primele spectacole prezentate. Durringer scrie intr-o limba orala, fizica, instinctiva si face minuni in monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limita (tineri, someri, imigranti), povesti de dragoste complicate sau portrete de femei si barbati in toata fragilitatea lor. Publicarea textelor sale dramatice la Éditions Théatrales, inca din 1994, permite numeroase puneri in scena, in toata Franta. in strainatate, piesele lui Durringer se bucura de un larg ecou, fiind traduse si jucate in peste treizeci de tari, in teatre dintre cele mai prestigioase: MaMa – New York, Deutsches Theater si Maxim Gorki Theater – Berlin etc. 

Regizorul Tudor Tepeneag, traducator si jurnalist, este stabilit actualmente in Franta. A regizat spectacole la Teatrul L.S. Bulandra (Slugile de Jean Genet), la Teatrul National Bucuresti (Parcul de Botho Strauss si Povestiri din zona interzisa - Tchernobyl dupa Svetlana Alexievici), la Teatrul Nottara (Retro de Alexander Galin), la Teatrul Act (Psychose 4:48 de Sarah Kane), la Teatrul Radu Stanca din Sibiu (Fata in fata dupa Xavier Durringer si Saviana Stanescu), la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste (Desteptarea primaverii de Frank  Wedekind).  

O noapte pe dos de Xavier Durringer este primul spectacol pe care Tudor Tepeneag il pune in scena la Teatrul de Arta Bucuresti.  

Bilete pentru avanpremiera din 12  si premiera din 13 noiembrie se pot achizitiona online, din reteaua Eventim –www.teatruldearta.ro/bilete, sau de la Teatrul de Arta Bucuresti – rezervari@teatruldearta.ro.  

afis-o-noapte-pe-dos-small

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate