Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Educaţia prin film are multiple beneficii: le poţi afla în cadrul conferinței din perioada 10-12 noiembrie
(Cinema)
Filme pentru liceeni, unul dintre cele mai ample proiecte de educatie cinematografica si educatie sociala prin film, desfasurat in perioada 2015-2016 in 14 localitati din Romania a ajuns la final. Cu aceasta ocazie, conferinta de final de proiect, ce va avea loc in perioada 10-12 noiembrie la Institutul Italian din Bucuresti, va prezenta rezultatele unui program la care pe parcursul a zece luni au participat 15000 de spectatori, elevi si profesori de liceu.
Conferinta se adreseaza profesorilor si tuturor celor interesati de impactul educatiei nonformale si de metodele propuse in cadrul acestui proiect.

In prima zi a conferintei vor fi prezentate rezultatele proiectului si cercetarea realizata pe baza feedback-ului primit de la elevii si profesorii participanti la proiectiile de film si la cele sase workshop-uri destinate cadrelor didactice. De asemenea, vor fi prezentate propuneri de bune practici si prezentarea continutului unei scrisori de intentie pentru sprijinirea acestor proiecte, inaintate Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Toate materialele pedagogice prezentate vor putea fi folosite ulterior, gratuit. 

A doua zi va fi dedicata prezentarii metodei aplicate de lucru propuse in cadrul proiectului Filme pentru liceeni. Participantii vor viziona unul dintre cele sase filme incluse in proiect (Mustang in regia lui Deniz Gamze Ergüven), iar apoi vor asista la simularea activitatilor sociale aferente filmului si la prezentarea primei lectii de cinema: O scurta introducere in istoria cinematografului. 

Profesori, elevi, parteneri si sustinatori ai educatiei prin film sunt invitati in ultima zi pentru un dialog care sa ne inspire si sa ne motiveze in demersurile viitoare. Programul pentru aceasta zi consta in vizionarea a trei mini-lectii video de cinema, prezentarea unor metode de decodificare a filmului ca arta si a felului in care privim aceste filme si se incheie cu o masa rotunda despre importanta educatiei cinematografice. La masa rotunda vor participa speakerii Filme pentru liceeni, cei care au lucrat cu elevii pe parcursul proiectului.

Pentru mai multe detalii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul Filme pentru liceeni si pagina de facebook. 

Infiintata in 2007, Asociatia Culturala Macondo detine o experienta considerabila in dezvoltarea de proiecte in domeniul cultural, cu precadere in cel cinematografic, dar si in distributia de filme de arta pe piata din Romania.

Lanterna Magica
este un club international de cinema pentru copii, fondat in Elvetia, cu o existenta de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau in incurajarea tinerelor generatii in studiul culturii cinematografice si in oferirea de instrumente pentru a intelege imaginile cu care ei interactioneaza zi de zi.

Proiectul Filme pentru liceeni este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.
Proiectul Filme pentru liceeni este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Primaria Sectorului 5, Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice, Inspectoratul scolar Bucuresti, Casa Corpului Didactic Bucuresti, Reprezentanta Comisiei Europene in România, Directia Municipala Pentru Cultura, Invatamant, Sport si Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomita, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Scolar Judetean Harghita, Inspectoratul scolar Judetean Dâmbovita, Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu,  Inspectoratul Judetean Scolar Ialomita, Inspectoratul Scolar Judetean Olt,Inspectoratul scolar Judetean Bacau, Casa Corpului Didactic Dambovita, Casa Corpului Didactic Timis, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Cinema Elvira Popescu, Casa de Cultura a Municipiului Toplita, Centrul Cultural Municipal Caracal, Ambasada, Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

filme_pentru_liceeni.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate