Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Amina Claudine Myers și noul său album Sama Rou, în premieră în București, la ArCub
(Muzică)
Cunoscuta pianista si interpreta de jazz adauga la impresionanta discografie un nou album ’’Sama Rou – Cantecele sufletului meu’’, in care exploreaza radacinile sale africane si traditiile din Sudul SUA.
Dupa succesul inregistrat de concertul artistului Cristian Soleanu, Artist In Residence - noua serie de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriata de Lucian Ban, continua cu Amina Claudine Myers si noul ei album, SAMA ROU – Cantecele sufletului meu, pe 19 noiembrie, de la ora 19:30, la ARCUB, Sala Mare.
Albumul „Sama Rou – Cantece din sufletul meu” reprezinta o reflectie a mostenirii dobandite de artista in perioada copilariei, cand s-a mutat in freamatul orasului care nu doarme niciodata - New York. Amina Claudine Myers aduce, de asemenea, in prezent, imnuri si melodii spirituale traditionale ale Sudului Statelor Unite, conectate cu radacinile sale din Africa.

Cunoscuta artista de jazz a fost atrasa de muzica auzita la radio de la o varsta foarte frageda, placandu-i in mod deosebit partile interpretate de pian in genul muzical R&B al anilor 50. O prietena i-a sugerat ca ar putea sa castige cativa dolari gasindu-si un job ca pianista solo intr-unul dintre bordelurile din oras. La inceput a refuzat, dar mai tarziu a acceptat si si-a inceput cariera ca muzician profesionist.

Dupa mutarea ei in Chicago, in anii 60, a luat contact cu oameni din asociatia AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians) iar aceasta experienta i-a deschis calea pentru a compune si a pune in scena propria sa muzica.

amina-claudine-myers-photo


Biletele in valoare de 50 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenti, pensionari) pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

Initiat de catre unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni romani de jazz, pianistul Lucian Ban, programul Artist In Residence isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, precum si o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Programul Artist in Residence este modelat dupa programe similare din lume - San Francisco Jazz, Programele organizatiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam, si isi propune sa puna in centru Artistul-Curator, intr-o serie de concerte cu focus tematic, iar ‘’21st century jazz – de la traditie la avangarda’’ este conceptul curatorial propus de Lucian Ban pentru aceasta prima stagiune de jazz la ARCUB:

“Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers si mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globala, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopta si este influentat de miriade de surse complementare si genuri muzicale: de la muzica clasica sau cea camerala de sorginte europeana, la muzica diverselor popoare sau cea ethno, de la rock si hip hop, la muzica electronica, jazz-ul a  aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea si de a crea noi directii in sec XXI.’Lucian Ban

Programul Artist in Residence 2016


3 decembrie: Paolo Profeti Quintet
17 decembrie: Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot
 Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley

Proiectul Artist in Residence este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

amina-claudine-myersarcub


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate