Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Constituția României le vorbește liceenilor pe limba lor la Civic Fanbook! Alături de: Paula Herlo - Senior Corespondent „România, te iubesc” & Emmy Award Winner
(Viață)
Din dorinta de a oferi tinerilor adolescenti un start bun in viata, ca oameni dar si ca cetateni, Clubul de lectura Fanbook si Constitutia Romaniei pe Instagram au format CIVIC FANBOOK, un proiect de initiativa civica, in care sunt prezentate si dezbatute drepturile si obligatiile fundamentale ale fiecaruia dintre noi, asa cum le gasim in Constitutia Romaniei. 
Sambata, 12 noiembrie 2016, incepand cu ora 11:00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu 100 de liceeni vor discuta cu jurnalista Paula Herlo despre cateva dintre capitolele din Constitutia Romaniei care tin de libertatea de exprimare, dreptul la informare, protectia copiilor si a tinerilor si protetia mediului inconjurator.
 
Accesul se face pe baza de inscriere la adresa contact@csrmindset.ro si este gratuit. Pe parcursul evenimentului, liceenii vor beneficia de 20% reducere la orice carte cumparata.
Civic Fanbook este o serie de evenimente destinate exclusiv liceenilor, care se vor desfasura in perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. Dezbaterile vor fi moderate de invitati speciali – personalitati din zona cultural – artistica fara implicare politica, cu scopul de a impartasi experienta lor practica, de a mobiliza liceenii sa-si cunoasca si sa-si ceara drepturile si de a ii stimula sa se implice in actiuni civice si de voluntariat. 

Aceste evenimente au fost create pentru a incuraja exprimarea libera, autoevaluarea parerilor, imbogatirea cunostintelor, a capacitatii de sinteza si de argumentare, vorbitul in public si mai ales crearea unei comunitati de elevi bazate pe activitati culturale si pe implicare civica.

Romania trebuie rescrisa, iar eu ma simt datoare sa fac asta pentru copiii mei, pentru familia mea, pentru prietenii mei si pentru cei pe care nu-i cunosc.
M-am simtit de multe ori mica in fata unor situatii. Am invatat legile, am invatat drepturile pe care le am si imi face o deosebita placere sa lupt pentru ele, sa lupt pentru oamenii care sunt prea mici in fata sistemului.” spune jurnalista Paula Herlo, senior corespondent si producator al emisiunii „Romania, te iubesc!”, castigatoare a unui premiu Emmy, la sectiunea news pentru campania Tu stii ce mai face copilul tau?.  

Constitutia Romaniei pe Instagram posteza, in fiecare zi, cate un articol, intr-o forma vizuala prietenoasa si de impact. Se adreseaza tinerilor, coborand din paginile de lege intr-un mediu in care ei se simt confortabil, venind in lumea lor si vorbind pe limba lor. 

Clubul de lectura Fanbook este un proiect pentru copii si adolescenti, initiat in anul 2014 pentru a incuraja lectura si voluntariatul in randul tinerilor din Romania. Organizatorii, Asociatia CSR Mindset si Librariile Humanitas, voluntarii si ambasadorii proiectului incurajeaza lectura unei carti pe luna si interactiunea dintre tineri si personalitati culturale, prin discutii libere. Fanbook se desfasoara in Bucuresti, Cluj, Brasov, Falticeni si comuna Cristian pe diferite teme: arta, literatura, istorie, civism, astronomie, biologie, fizica. In 20 noiembrie se va lansa si in Sibiu. Fanbook implica adolescenti si profesori voluntari, proiectul bucurandu-se de sustinerea parintilor si a companiilor. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate