Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Începe Festivalul Internațional de Teatru Idiș!
(Teatru)
Doar doua zile ne mai despart de debutul primei editii a Festivalului International de Teatru Idis. TES FEST, organizat in perioada 20-27 noiembrie, la Bucuresti, de Teatrul Evreiesc de Stat, cu ocazia aniversarii a 140 de ani de la infiintarea primului teatru profesionist de limba idis din lume, in Romania, la Iasi, in anul 1876, de catre scriitorul si artistul Avram Goldfaden.
Timp de opt zile, trupe de teatru profesioniste de limba idis din Statele Unite, Israel, Franta si Polonia, dar si formatii si interpreti de muzica klezmer de renume mondial vor aduce in atentia publicului bucurestean cultura idis, sub toate aspectele sale. Festivalul va gazdui si o serie de evenimente conexe: workshop-uri de cultura idis (de luni pana vineri, de la ora 11.00, la Teatrul Evreiesc de Stat) realizate de personalitati de renume: David Esrig, Zalmen Mlotek, Schmuel Atzmon si Rafael Goldwaser, precum si lansari de carte si expozitia Baraseum – o istorie in imagini a activitatii Teatrului Evreiesc de Stat.

Programul manifestarilor din cadrul Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST este disponibil pe site-ul oficial www.tesfest.ro. Accesul este liber la toate evenimentele si spectacolele, pe baza de rezervare, la adresa de e-mail rezervari@tesfest.ro.

Festivalul International de Teatru Idis se adreseaza publicului larg (romani si straini) din toate categoriile de varsta, pentru a deschide prin mijloace de expresie specifice o poarta de cunoastere, contribuind astfel la intelegerea, acceptarea si apropierea intre culturi”, spune directorul TES, actrita Maia Morgenstern.

Festivalul debuteaza duminica, 20 noiembrie, de la ora 18.30, cu un concert de pian al artistului american Zalmen Mlotek, urmat de spectacolul Stele ratacitoare, o productie a Teatrului Evreiesc de Stat. Marti, 22 noiembrie, de la ora 19.00, este programat un spectacol-eveniment: Nunta in Fernwald, o coproductie internationala Teatrul Evreiesc de Stat & Teatrul National Idis Folksbiene (SUA). Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, Le Théatre en L’Air (Franta) prezinta spectacolul Unchiul Arthur, urmat de concertul Yiddish Art Trio (SUA).

Festivalul continua joi, 24 noiembrie, de la ora 19.00, cu spectacolul Bei Mir Bist Du Shein (Teatrul Yiddishpiel, Israel), urmat de reprezentatia The Essence: A Yiddish Theater Dim Sum (SUA). Vineri, 25 noiembrie, de la ora 19.00, spectatorii sunt asteptati la spectacolul Shir Hashirim, in interpretarea Teatrului Zydowski, din Polonia, urmat de un concert A. G. Weinberger.

Sambata, 26 noiembrie, de la ora 18.00, are loc spectacolul Reflectiile unui poet ratacit (Teatrul Idis Joseph Papp, SUA), urmat de spectacolul muzical Stand-up Lechaim!, in interpretarea Maiei Morgenstern si a celor de la Bucharest Klezmer Band. Prima editie TES FEST se incheie duminica, 27 noiembrie, de la ora 19, cu spectacolul Asta seara: Lola Blau, in interpretarea Teatrului Evreiesc de Stat, urmat de o noua reprezentatie a concertului Stand-up Lechaim!.

Prima editie a Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST (Bucuresti, 20-27 noiembrie 2016) este organizata de Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Institutului Cultural Roman (ICR), Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Uniunii Teatrale din Romania (UNITER). Partener: Carrefour Romania.

afis


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate