Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Avangarda jazzului contemporan. Paolo Profeti European Collective prezintă Elletrico, în premieră, la ArCub
(Muzică)
Cu un nou concept avangardist, ‘’Elettrico’’, Paolo Profeti European Collective dezvolta un sound in care elementele electronice se imbina perfect cu universul jazzistic traditional. 
Artist In Residence, stagiunea de jazz de la ARCUB, curatoriata de Lucian Ban, exploreaza avangarda jazzistica a secolului 21 alaturi de ’’Paolo Profeti European Collective’’ si noul concept‚ ’’Elettrico’’, prezentat in premiera la ARCUB -  sambata, 3 decembrie, ora 19:30.
Paolo Profeti, saxofonist si compozitor italian ce a devenit in ultimii ani o parte integranta a scenei romanesti de jazz, prezinta „Paolo Profeti European Collective – ELETTRICO”, proiect ce aduce impreuna doi muzicieni italieni – saxofonistul leader si tobosarul Alessandro Rossi, unul dintre cei mai apreciati exponenti ai noii generatii a jazz-ului european – si exceptionalii jazz-mani romani: Sorin Romanescu la chitara, Florian Radu la trombon si Michael Acker la bass.

Pornind de la un univers de referinta jazzistic traditional, amplu, colectivul dezvolta in prezent un nou concept avangardist, in care isi gasesc locul elemente electronice, precum si momente improvizatorice radicale. Electronica nu este utilizata numai pentru aportul sau coloristic aparte, ci mai ales ca element destabilizant, ca mijloc pentru a schimba in mod neasteptat atmosfera, sonoritatile, viziunile, starea de spirit.

paolo-profeti


Biletele in valoare de 35 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenti, pensionari) pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro. 

Paolo Profeti – saxofon alto & soprano, compozitie, efecte
Florian Radu – trombon
Sorin Romanescu – chitara, efecte moog, electronice
Michael Acker – chitara bass, sintetizator
Alessandro Rossi – tobe, electronice

Bine inserat in scena romaneasca de jazz, Paolo Profeti este membru al Bucharest Jazz Orchestra, condusa de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat la Bucharest Jazz Festival 2014. Bucharest Jazz Orchestra a lansat in 2015 albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records, 2015). Paolo canta de asemenea cu Big Band Radio, condusa de Ionel Tudor, alaturi de care a participat la inregistrarea albumului “Live!” (Editura Casa Radio, 2016), avand-o ca solista pe Luiza Zan. Nu in ultimul rand, se regaseste ca sideman pe albumul “On the Road” (Soft Records, 2016) al trupei Jazzybirds. 

Initiat de catre unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni romani de jazz, pianistul Lucian Ban, programul Artist In Residence isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, precum si o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Programul Artist in Residence este modelat dupa programe similare din lume - San Francisco Jazz, Programele organizatiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam, si isi propune sa puna in centru Artistul-Curator, intr-o serie de concerte cu focus tematic, iar ‘’21st century jazz – de la traditie la avangarda’’ este conceptul curatorial propus de Lucian Ban pentru aceasta prima stagiune de jazz la ARCUB:

“Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers si mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globala, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopta si este influentat de miriade de surse complementare si genuri muzicale: de la muzica clasica sau cea camerala de sorginte europeana, la muzica diverselor popoare sau cea ethno, de la rock si hip hop, la muzica electronica, jazz-ul a  aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea si de a crea noi directii in sec XXI.’’ Lucian Ban


Programul Artist in Residence 2016
17 decembrie: Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot
Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley

Proiectul Artist in Residence este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

profeti-web


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate