Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Diagnosticată cu Retinoblastom (cancer la ochi), Micuţa Alina a fost salvată de la orbire!
(Viață)
La frageda varsta de 2 ani si jumatate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci cand medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o forma severa de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viata daca boala s-ar fi raspandit la creier.
Teribila veste a venit in luna aprilie, moment care i-a daramat pe toti cei care o iubesc, mai ales pe parinti.
Acestia au luptat din rasputeri pentru a-i salva vederea, si-au vandut toate bunurile, au apelat la toate cunostintele pentru ajutor, insa nu a fost de ajuns. Atunci cand isi pierdusera orice speranta, sute de romani au sarit in sprijinul lor, donand peste 15.000 de Euro pe platforma de donatii www.salveazaoinima.ro, iar fetita a fost trimisa de urgenta in Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a incepe sedintele de chimioterapie si radioterapie, care urmau sa ii salveze viata, nu numai vederea.

Timp de 12 zile, fetita a suportat cu stoicism cele 4 sedinte de chimioterapie, urmate de alte 26 de sedinte de radioterapie in decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci, Samuray Tuncer si Cehyun Bozkurt, fetita a raspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost indepartate. in continuare, Alina va efectua controale periodice, o data la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidiva.

“Am ramas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decat vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde si ultima raza de lumina. Am discutat telefonic cu parintii copilei si sunt foarte fericiti ca tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetitei a fost salvata. Le multumim medicilor de la Medical Park, care au reusit in ultimul moment sa o salveze, caci altfel exista riscul major ca boala sa ajunga la creier si sa ii puna viata in pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, insa Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidiva”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima” si initiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna.

Pentru a efectua urmatoarele sedinte recomandate de medici, fetita mai are nevoie de 12.000 de Euro. Donatiile pot fi facute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/, prin transfer bancar, in conturile Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii. 

alina-buhna-2


Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 1.073.000 de Euro si peste 180.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS.

alina-buhna-1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate