Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 iunie 2020
Recomandări
Cu gândul la Paul...
(Arte vizuale)
Galeria Romana are bucuria sa va invite la vernisajul expozitiei „Cu gandul la Paul.”, un eveniment dedicat maestrului Paul Gherasim.
Vernisajul are loc marti, 6 decembrie, la ora 19.00.
In fiecare an, in preajma marilor Sarbatori crestine, respectiv Pastile si Nasterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se ingrijea ca iubitorii artei sa primeasca o bucurie: organiza o expozitie in care se regasea iubirea - a sa si a artistilor din Grupul Prolog - pentru Dumnezeu. Anul acesta, in vara, Paul Gherasim a plecat la Domnul.
Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru multi semeni. Nu si-a facut o profesie din acest har al sau, ci vorbea cui avea placerea sa-l asculte.  A fost si indrumator pentru colegi de breasla. Nu i-a „invatat”, ci i-a facut  „sa vada”. Pentru ca „atunci cand faci scoala vazand, iti dai seama de neputinta ta. si vazand cat esti de neputincios, te smeresti”. Arta lui Paul Gherasim este ca o declaratie de smerenie. Paul Gherasim a simtit ca arta din Romania are nevoie de aceasta smerenie. Asa s-a nascut Grupul Prolog.  
Cu iubire, dor si prietenie, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au   iubit, i-au impartasit viziunea si gandurile, au stat in preajma lui si s-au imbogatit sufleteste, vor expune la Galeria Romana „Cu gandul la Paul...”. 
O expozitie care isi propune sa daruiasca bucurie iubitorilor de arta, acum, in preajma Sarbatorii Nasterii Domnului, asa cum facea maestrul Paul Gherasim.
Pe data de 6 decembrie, odata cu vernisarea expozitiei dedicata maestrului Paul Gherasim, si in deschiderea careia va vorbi dl. Vladimir Bulat, critic de arta,  va fi lansat si volumul „Murmurul poeziei”, carte ingrijita de domnul Paul Gherasim si Marius Pandele, aparuta la editura Predania, cu sprijinul fundatiei “Catena pentru Arta”.

Expozitia este deschisa pana pe 21 ianuarie 2017, iar programul de vizitare este :
Luni-vineri: 10:00-18:00
Sambata: 10:00-15:00 
la Galeria Romana, Bd. Lascar Catargiu nr.1, Bucuresti. (Pta Romana)

Prietenii maestrului
Iata pictorii care expun la Galeria Romana, artisti care  l-au pretuit pe Paul Gherasim si care , la randul lor, au fost apreciati de el:  
Constantin Flondor, Horea Pastina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lazarescu, Mihai Sarbulescu, Valentin Scarlatescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Dinu Ritivoi, Dinu Savescu, Stefan Sevastre, Dragos Alexandru, Militza Sion, Bogdan Vladuta, Cristian Ditoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Teodor Zbarnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Adela Petrescu, Marius Pandele.

afis-expozitie-cu-gandul-la-paul

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate