Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 februarie 2020
Recomandări
Oana Sîrbu „De Crăciun voi fi acasă”, CD muzical lansat la vremea plecării lui Moş Crăciun pe la case
(Muzică)
Acasa e un spatiu in care, intrand, nu te inchizi. Dimpotriva, acasa te ia in stapanire un univers al tau, pe cand strainatatea intreaga, oricat de imensa e un ungher in care te simti constrans, urmarit de spaime, mereu obsedat de fantomatica vina de-a ocupa un loc ce nu-i al tau.
Acasa iti canta si iti plange sufletul, ti se aseaza gandul, iti ospeteste mintea, iti rad ochii, te strange in brate mama, te-ntreaba cum traiesti tata, bei o cana de vin cu fratele, chemi prieteni, iti traiesti viata, iti afli odihna, fugi de lume, te aperi, te rasfeti cu libertate, iti dai dreptate si pace, iti petreci sarbatoarea, iti consumi dragostea… Acasa e numai si numai la tine…!
         
De aceea, e genial de nimerit titlul pe care l-a descoperit gingasa artista Oana Sirbu pentru noul ei CD „De Craciun voi fi acasa”, un summum de melodii cu farmece si adevaruri extrase din idei filozofice tulburator de umane…! Craciunul, intoarcerea acasa, celebrarea tainei sarbatorii, sorbirea splendoarei manifestarilor ritualice izvorasc intr-un alai de bucurii in proximitatea retrezirii fiecarei fibre de corp si spirit, din uitare la simtirea amintirilor.
         
Pe 28 noiembrie (2016), la fel si azi de frumoasa Oana Sirbu, ca pe cand era liceeana ce si-a topit de drag generatia martora zorilor izbucnirii libertatii noastre, a lansat la magazinul „Muzica” din Capitala un CD cu melodii faurite de vrajitori: compozitorul Virgil Popescu, poetii Mihai Eminescu, Dumitru Popescu Chiselet, Octavian Goga, Aurel Storin, George Popovici, Angel Grigoriu si invitatii Liliana & Manuela Fedorca, stefan Banica, Luminita Anghel, Narcisa Suciu, Adrian Enache, Marcel Pavel, Bogdan Pavlica, Corul de Copii al Palatului Copiilor „Meloritm”. A fost o sarbatoare muzicala, vestita in felu-i profesionist de promovare a organizatoarei evenimentului cultural artistic Oana Georgescu si desavarsita de prezentatorul Octavian Ursulescu ce, precum sclivisitorul frescelor cu registre de scene monumentale i-a dat netezimea naratiunii, iar ca zugravitorul a invesmantat-o intr-un colorism de ceremonial si solemnitate, drept tipic profesionist, artistic, elevat, cum se cade sa fie fie arta prezentarii spectacolului…!
         
Au fost clipe ce apartin nu de timpul in sine ci de timpul in alaturare cu bucuria si iubirea. O pleiada de artisti, in cea dintai linie cu protagonista, a celebrat lansarea unui cadou muzical odata cu plecarea la drum a lui Mos Craciun, prin privelisti romanesti, e drept, destul de stramutate de la traditionalismul mirific, catre casele in pragurile carora oamenii cumsecade il asteapta - un om care-l asteapta pe Mos Craciun nu e decat cumsecade, ceilalti angajeaza din fandoseala unul ce nu daruieste, descarca…!
         
Minunata Oana Sirbu si invitatii il asteapta pe Mos Craciun cu dragostea muzicii, acasa. Aici, numai aici poti primi frumos ce cine iubesti. Doar usa casei tale si usa inimii au praguri ce saruta pentru tine picioarele oaspetelui.
         
„Sigur este Mos Craciun”, acesta-i crezul primului cantec de pe CD-ul faurit cu agreabila aspectare grafica si de inalta conditie audibila de catre producatorul Paul Stinga - Casa de Discuri „Eurostar” -, „De Craciun voi fi acasa”! Da, nimeni nu-l poate izgoni pe Mos Craciun, fara a-l cotropi pustiul, nimeni nu se instraineaza de fascinatiile propriilor amintiri, de fictiunile candide ca troienile iernilor albe de altadata, de povestea pe care-a crezut-o, de asteptarile cu infrigurare si izbucnirea in bucurii necuprinse la gasirea cadoului sub brad. Nimeni nu-l poate separa pe Mos Craciun de fiinta sa, de spiritul sau…!
„Sigur este Mos Craciun”, macar o clipa-n an… inima fiecaruia bea acest vin inveselitor al autosugestionarii cu imaginatii ce rezidesc adevaruri din poetica visului!
 
Inconjurata de copii si cantand cu ei, Oana Sirbu e ca o papusa de portelan, admirabil de frumoasa. Melodiile fermecator de line cu texte emotionante, comuniunea armoniei, voiosiei, gingasiei, dansului au creat la evenimentul lansarii CD-ului „De Craciun voi fi acasa” o atmosfera de feerie si sublimitate sufleteasca!

b


oana-sirbu-si-sergiu-cioiu


p1060507


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate