Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Silvia Dumitrescu Lansarea CD-ului „Îl aşteptăm pe Moş Crăciun”, speranţă, voioşie, muzică şi iubire
(Muzică)
Sarbatoarea Craciunului este calauza unei calatorii afective prin propria viata a fiecaruia dintre noi, in care se reoglindesc an cu an amintiri cel mai stralucitor colorate si cel mai exaltat descatusate in voiosiile manifestarilor ritualice, spre deosebire de Paste, de exemplu, cand suntem cel mai miscator adanciti in meditatie. Dintotdeauna, stramosii au stiut a-si fauri sarbatoarea chiar si atunci cand aveau pe suflet suparari grele ca pamantul.
Dar noi, generatia supratehnicizata am slutit-o, ajungand azi sa petrecem necrezut de urat, din ce in ce mai urat…! Cu Craciuni si Craciunite ce-l reneaga pe cel din legenda, cu brazi de plastic si ghirlande artizanale din folii sintetice, cu palpairi ca scanteile de polizor, cu bubuituri de petarde si racnete primitive…! N-a mai ramas nimic din simfonizarile sarbatorilor cu infiorari calde sufletesti si inflacarari ale inimii imbatate de melancolii, copiii nu mai razbat infofoliti si zgribuliti omaturile, nu-i mai rasplatesc gazdele colindate cu siraguri de covrigi si traiste de colaci si nuci, nu se mai aud zurgalai nu mai brazdeaza nametii uratorii pe la casele infundate in dune albe… Colindele, uraturile, sorcovele au forme de rit orgiastice, inautentice si texte de factura impresionabila prin banal, ridicol agresiv sau vulgar… Azi vin in praguri petreceri cu manele, totul e noutate urata, in fata careia traditia, mitul, lumina sarbatorii capituleaza…!
         
De aceea, in plina inflorire a bravadelor de automatizare conceptuala, de impachetare comerciala a sarbatorii, de destramare a frumusetilor stramosesti, de dezagregare a spiritului vechilor si perenelor mosteniri culturale satesti, de traire a sarbatorii in concurs de opulente, de animare a ostilitatilor intre oameni, de insufletire a zisei muzici de sarbatoare fara legatura cu specificul sarbatorii, nimic nu ilumineaza cu dragoste si candoare precum colindele copiilor care topesc de iubire pe cei ce ii privesc si ii asculta. Mirabila feerie muzicala a tesut pe firul sarbatorii Craciunului, spre lauda sa, spre a-i iubi sufletul si a-i pretui harul, artista Silvia Dumitrescu, anul acesta (2016) cand, cu putine zile inaintea cernerii torentului alb de sus, pe 28 noiembrie a lansat la magazinul „Muzica” de pe Calea Victoriei - Bucuresti un CD cu cele mai alinatoare si sentimentale colinde: „il asteptam pe Mos Craciun”!
         
Fermecatoare cantece de iarna, minunate cantece de sarbatoare; sublimitate muzicala, mangaiere cu glasul de catifea al Silviei Dumitrescu, acompaniat de glasurile gingase ca sunetul clopoteilor de portelan ale Corurilor de copii „Meloritm” si „Andantino”…! Compozitia muzicala, orchestratia, acompaniamentul instrumental la chitara bass si sampling percussion evidentiaza maretia sufleteasca de pura sensibilitate si necuprinsa iubire de copii a muzicianului Virgil Popescu; claviaturi Puiu Pascu, chitara Florin Ochescu, backing vocals Virgil Popescu, versuri Ioan Muntean, Dumitru Popescu Chiselet, George Popovici, Silvia Dumitrescu, Anca Parghel completeaza numele fauritorilor CD-ului „Il asteptam pe Mos Craciun”, CD-ul insusi, fiind asteptat, fara indoiala cu dragoste, ca dar din marile si nepretuitele daruri pe care Mos Craciun nu oboseste si nu refuza sa le faca la cea mai bogata sarbatoare copiilor lumii - cei mici si celor intorsi in contra varstei la melancoliile copilariei, macar cateodata. inregistrarea si masterizarea CD-ului apartine lui Virgil Dutan (Best Sound Studio), iar producator este Paul Stinga (merituoasa Casa de Discuri „Eurostar”).
         
Magistra a actului organizarii evenimentelor cultural artistice, Oana Georgescu are legatura inseparabila cu frumusetea si grandoarea momentelor lansarii, printr-o promovare profesionista a ei. Aceeasi maiestuoasa prezentare pe care cine o refuza, fie in favoarea incercarilor si schimbarilor in voga, dovedite in cascada absolut penibile, fie din alte consideratii, pune la dispozitia publicului o inima de aur la mare inaltime, dar nu si scara spre ea: competenta prezentare a arhitectului cuvantului prezentarii, Octavian Ursulescu! 
         
Ce frumoasa calatorie muzicala cu artista Silvia Dumitrescu si adorabilii copii, ce bucurie si nerabdare in asteptarea lui Mos Craciun, ce atmosfera sarbatoreasca de speranta, voiosie, muzica si iubire…!
         
Cat de frumos indeamna sa traim extazul Craciunului si cat de profund viata estetizata de colind muzical, artista Silvia Dumitrescu, muzicianul Virgil Popescu si copiii ce exemplifica cert iubirea pura fata de care nu e loc de fictiune daca ei, copiii sunt pregatiti atat de desavarsit de o artista atat de fermecatoare la randu-i, interpreta Silvia Dumitrescu…!    

15171332_1193978783972562_157963214932629527_n


aurel-v-zgheran-cu-silvia-dumitrescu-la-lansare


b


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate