Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Cauza a peste 4000 de pacienți sociali, susținută intr-un concert caritabil de Crăciun de către artiștii Alexandru Tomescu și Irina Sârbu
(Muzică)
Muzica are darul de a uni oamenii, indiferent de credintele, originile, background-ul social sau aspiratiile lor. Pentru a promova si sustine accesul la sanatate al pacientilor fara venituri si asigurari sociale si la educatie al copiilor ce provin din familii dezavantajate, Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria organizeaza Concertul Caritabil de Craciun pe 8 decembrie.
Incepand cu ora 19:00, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, vor urca violonistul Alexandru Tomescu, artistul care a castigat dreptul de a canta la vioara Stradivarius Elder-Voicu si artista Irina Sarbu & Band. 

Evenimentul Caritabil de Craciun isi propune sa informeze si sa sensibilizeze societatea cu privire la situatia pacientilor fara venit si fara asigurari sociale sau cu venituri mici din Policlinicile Sociale Baba Novac si Sala Palatului, dar si a copiilor din cele doua centre educationale, cel din Baneasa si cel din Clinceni, cat si sa stranga fonduri pentru sustinerea acestora.

Alexandru Tomescu, artistul care a revolutionat modul in care este perceputa muzica clasica in Romania, sustine cauza fundatiei si va canta cu celebra vioara Stradivarius Elder Voicu. Cantareata de jazz Irina Sarbu & Band, vor crea o atmosfera calda, specifica Sarbatorilor de Craciun, in a doua parte a evenimentului. 

“Pacientii nostri sociali au povesti de viata diferite: oameni cu educatie precara care au muncit intreaga viata ca zilieri astfel incat la batranete nu au nici un venit, tineri iesiti din centre de plasament care isi cauta inca un drum in viata, femei tinere cu copii care nu au avut sansa unei familii iubitoare. Exista si pacienti sociali educati, trecuti de cincizeci de ani care intr-o zi au pierdut serviciul si nu au mai reusit apoi sa se reintegreze. Ramasi fara venituri si fara asigurari de sanatate, singura solutie medicala pe care o mai au sunt policlinicile noastre sociale”,

a declarat Cristiana Mateoiu, directorul Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria


pacientii-sociali-ai-fundatiei-regina-maria


De 6 ani, Policlinica Sociala Baba Novac este singura de acest fel din Bucuresti care ofera consultatii si tratamente persoanelor fara venituri si fara asigurari medicale. In 2016, peste 2.000 de pacienti sociali au accesat servicii medicale complexe in mod gratuit. Iar la Policlinica Sociala Sala Palatului, in ultimul an au fost oferite servicii medicale pentru peste 2.000 de persoane cu venituri mici si foarte mici. 

Din 2011, de la lansarea proiectului Afterschool Clinceni si in 2012 a Centrului Educational Baneasa, peste 140 de copii care raman singuri acasa, fara ajutorul parintilor sau cu foarte putin ajutor din partea acestora, au fost implicati in activitati educationale si indrumati de doamnele Mitra Enayati si Melania Medeleanu. Pe langa temele de la scoala, copiii participa la ateliere de engleza, pictura, gastronomie,. totul pe baza unor solide principii de educatie morala si spirituala. 
O particularitate a  Centrului Educational din Baneasa, este aceea ca el s-a transformat pe parcursul anilor intr-un loc de intalnire pentru comunitatea din zona, un loc in care parintii sunt incurajati deopotriva sa isi dezvolte educatia spirituala si morala alaturi de copiii lor si de a contribui in mod activ la transformarea comunitatii.
Toate fondurile obtinute din vanzarea biletelor la Concertul de Caritate din 8 decembrie vor fi folosite in beneficiul pacientilor sociali si a copiilor din cele doua centre educationale.

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizatie neguvernamentala care ofera, de peste 6 ani, o gama larga de servicii medicale gratuite  persoanelor fara venituri si asigurari medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. 
In 2016, fundatia a lansat trei programe medicale pilot — Programul pentru Sanatatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacientilor sociali si Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer si parintii copiilor bolnavi de cancer. in plus, in cele doua centre educationale din Clinceni si Baneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate.

concert-caritabil-fundatia-policlinici-sociale-regina-maria


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate