In cadrul evenimentului ,,Targul de tara la Ignat” vor fi prezentati toti pasii pe care ii presupune prepararea bucatelor traditionale din carne de porc in preajma Craciunului. Respectand traditia culinara veche de sute de ani, va fi parlit si transat un porc din rasa Mangalita care cantareste in jur de 160 de kilograme. Turistii si localnicii vor putea sa guste apoi din ,,pomana porcului”, un preparat specific sezonului rece, dar si foarte cunoscut in tara noastra.
,,Avem pregatite o serie de demonstratii culinare interactive pe care le vom pune in scena in perioada premergatoare Craciunului. Ele sunt concepute pentru a scoate in evidenta caracterul ritualic pe care masa din marea sarbatoare i-l are la romani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au astfel ocazia sa descopere modul special sau chiar unic in care sunt pregatite bucatele traditionale, dar si sa guste din ele.”,
a declarat Ciprian Stefan, manager general al C.N.M. ASTRA.
Carnatii, caltabosul, muraturile si bauturile naturale vor fi prezente duminica, 18 decembrie, la Targul de tara. in plus, vizitatorii Muzeului ASTRA pot servi aici vin fiert sau tuica fiarta pe intreg parcursul evenimentului.
Actiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finantarea Consiliului Judetean Sibiu.
. |