Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Dirijorii corurilor de copii din Programul Cantus Mundi, premiați în cadrul Galei care a încheiat Festivalul Corurilor Școlare
(Muzică)
Profesori si dirijori de coruri din 120 de unitati educationale din Bucuresti au fost premiati miercuri, 21 decembrie 2016, in cadrul Galei care a incheiat Festivalul Corurilor Scolare, desfasurat in luna decembrie in Capitala. Gala a avut loc la Teatrul Excelsior si a cuprins un program artistic sustinut de doua coruri de copii din Bucuresti si unul din Moinesti, judetul Bacau.
De asemenea, a cuprins si un recital de colinde al Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”. 
In cadrul Galei au fost distinsi profesorii si dirijorii a peste 120 de coruri din Programul National Cantus Mundi, care au fost infiintate in aceasta toamna in Bucuresti, in etapa pilot a proiectului “Nicio scoala Fara Cor”. Publicul a ascultat câteva dintre cele mai frumoase colinde românesti, in interpretarea Corului Belka Strelka – Comunitatea Rusilor Lipoveni (Bucuresti) si a Corului “Veveritele Nazdravane” - scoala pentru Deficienti de Vedere (Bucuresti), ambele dirijate de Angelica Baciu, membra a Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”, precum si a copiilor din Corul Resurrectio de la Liceul Teoretic “Spiru Haret” (Moinesti, jud. Bacau), condus de doamna Gabriela Biea. La final, copiii au cântat colinde impreuna cu membrii Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”. 

“Ne aflam la finalul unui an foarte frumos pentru Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” si Programul National Cantus Mundi. Este un an in care aceste doua echipe au batut tara in lung si in lat, de la Timisoara la Iasi si de la Craiova la Constanta, iar la final de an in Capitala, prin prisma acestui program pilot, finantat de Primaria Municipiului Bucuresti si sprijinit de Teatrul Excelsior. Suntem recunoscatori partenerilor nostri si autoritatilor care ne sprijina, iar rezultatele ne fac sa fim mai increzatori in anul care vine, in care tinta pe care ne-o impunem este de 1500 de noi coruri la nivelul intregii tari. In 2018, la finele centenarului Romaniei, speram sa declaram, cu incredere si mandrie, ca in Romania nu mai exista nicio scoala fara cor”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”.


El a subliniat ca in ultimele doua luni s-au infiintat in Bucuresti un numar de 120 de coruri, un record absolut in ceea ce priveste dezvoltarea Programului National Cantus Mundi. in numele Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” si a Teatrului Excelsior, Emil Pantelimon i-a acordat o diploma de excelenta Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, pentru sustinerea, promovarea si incurajarea activitatilor culturale destinate integrarii sociale a copiilor prin cant coral. 

corul-madrigal-la-gala-de-incheiere-a-festivalului-corurilor-scolare



In perioada 14 - 22 decembrie 2016, in cadrul Festivalului Corurilor scolare, peste 70 de ansambluri corale de copii din toata tara, parte din Programul National Cantus Mundi, au cantat colinde si melodii traditionale de iarna in Parcul Bazilescu din Sectorul 1 al Capitalei. Festivalul Corurilor Scolare a fost organizat de echipa Programului National Cantus Mundi si de Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti. 

“Este o onoare pentru noi sa ne alaturam Programului Cantus Mundi, care reinvie traditia corala in tara. Le multumim tuturor acestor oameni inimosi si Primariei Municipiului Bucuresti si speram ca toate primariile din tara sa ii sustina pe cei care vin in sprijinul infiintarii de coruri”,

a spus Adrian Gazdaru, managerul Teatrului Excelsior. 

Initiat in anul 2011, de catre dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul National Cantus Mundi a fost institutionalizat prin Hotarârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simpla idee, o Directie a institutiei aflata in subordinea Ministerului Culturii - Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe harta talentul, educatia si dezvoltarea culturala a tinerilor din Romania. In 7 ani, 4100 de dirijori si 250 000 de coristi din cele 41 de judete ale Romaniei vor face parte din Programul National Cantus Mundi. Obiectivul Programului este ca in 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sa existe coruri in fiecare scoala din Romania.

corurile-cantus-mundi-dirijate-de-anna-ungureanu-in-incheierea-festivalului-corurilor-scolare


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate