Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Peste 800 de jucării strânse în campania J.O.C. a Operei Comice pentru Copii au fost donate copiilor defavorizați
(Viață)
Bucurestenii care au trecut pragul Operei Comice pentru Copii in perioada 1 - 20 decembrie 2016 au donat peste 800 de jocuri, papusi si jucarii de plus, in cadrul celei de-a treia editii a campaniei JOC (Jucariile Operei Comice), cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Capitala. Acestea au umplut sacul lui Mos Craciun si au plecat deja catre copiii care provin din medii defavorizate, din centre de plasament si case de tip familial.
In cele trei saptamani ale campaniei J.O.C., urna-cadou amplasata in fata Operei Comice pentru Copii s-a umplut de jucarii. O parte dintre ele ajung de Craciun la cei 250 de copii din programul de prevenire a abandonului scolar al Fundatiei FARA din Suceava – copii fara posibilitati, pe care organizatia ii sprijina sa continue cursurile.

“Craciunul, mai mult ca orice alta sarbatoare, este un eveniment al tuturor copiilor, oriunde s-ar afla si oricare le-ar fi situatia. Ceea ce pentru unii poate parea un gest mic, doar o jucarie, pentru acesti copii este o bucurie de care rar au parte. Jucariile aduse de spectatorii Operei Comice vor bucura 250 de copii din familii fara posibilitati, din satele judetului Suceava. Multumim!”,

a spus Regina Bulai, Director Fundatia FARA.

Jucariile au ajuns si in comunitatea marginalizata “Pirita” din Baia Mare, unde traiesc peste 100 de copii in conditii de saracie extrema. Ei au fost inclusi, din acest an, intr-un program de prevenire a separarii copilului de familie, frecventand pentru prima oara gradinita sau cursurile scolare. Jocurile oferite de spectatorii Operei Comice pentru Copii au fost primite de programul educational "Ajungem MARI" si vor fi folosite de copii alaturi de voluntari, in cadrul sesiunilor interactive pe care voluntarii programului le desfasoara saptamanal in centre. Jucariile ramase au fost donate copiilor defavorizati din Bucuresti.


“Si anul acesta, pentru a treia oara, Opera Comica pentru Copii este unul dintre spiridusii lui Mos Craciun. Am strans aici, intr-o mare cutie de cadouri, jucarii oferite de o multime de oameni generosi si pe care le daruim cu drag acelor copii la care Mosul poate ca ajunge mai greu. Suntem siguri ca ei se vor bucura foarte mult! Le multumim tuturor celor care au oferit din inima o jucarie si ii asiguram ca gestul lor va aduce un zambet pe chipul unui copil. Iar noi, aici, la Opera Comica pentru Copii, vom continua sa fim mesagerul dorintelor si al gesturilor frumoase ori de cate ori vom avea ocazia”,

a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

In aceasta stagiune, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua premiere la Sala Mare: dupa opera “Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart si baletul clasic “Spargatorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, urmeaza musicalul “Micuta Dorothy” si baletul contemporan “Pinocchio”. De asemenea, stagiunea 2016-2017 include cate cinci premiere in Salonul Mozart si Sala UnderGrant.

j-o-c-2016.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate