Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Artists Talk, noul spectacol al Gianinei Cărbunariu, se joacă în premieră la ArCub
(Teatru)
Premiera oficiala are loc pe 25 si 26 ianuarie, de la ora 20.00.
Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita la premiera oficiala a spectacolului de teatru Artists talk, realizat de Gianina Carbunariu. Autoarea, care a primit recent Meritul Cultural in grad de Cavaler din partea presedintelui Klaus Iohannis, este unul dintre cei mai montati dramaturgi romani la nivel international si singura regizoare din Romania prezenta in selectia oficiala a celebrului Festival de la Avignon. Evenimentul va avea loc in 25 si 26 ianuarie 2017, de la ora 20:00, la Sala de Spectacole a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.

Artists talk, o co-productie ARCUB si Asociatia Piese Refractare, realizata cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Frantei la Bucuresti si Institutului Francez, pune in scena, sub forma unor discutii ale artistilor cu publicul, o tema de interes in societatea actuala: problematica eticii in creatia artistica. Personajele sunt artisti invitati la discutii cu publicul sau emisiuni televizate, care, in fata unor intrebari incomode, isi tradeaza adevarata parere despre subiectul tratat in opera pe care tocmai au prezentat-o. Sau sunt oameni care folosesc catalogarea ca „opera de arta” a unui obiect pentru scopuri care nu au nimic artistic. Discutiile deviaza catre zona politica si sociala, iar etica artistilor si responsabilitatea lor fata de colegi si societate este pusa sub semnul intrebarii. 

Spectacolul se joaca in limbile engleza, romana si franceza (cu supratitrare in romana si engleza). Celor patru actori cunoscuti pe scenele bucurestene - Ilinca Manolache, Ruxandra Maniu, Alexandru Potocean, Gabriel Rauta - li se alatura Bogdan Zamfir - absolvent al scolii Superioare de Actorie a Conservatorului Regal din Liege, in prezent colaborator al cunoscutului regizor francez Joël Pommerat. Scenografia este semnata de Dorothee Curio, artista recunoscuta pe scena Germana, castigatoare a Premiului Hein-Heckenroth in 2013. Proiectiile video sunt realizate de Mihai Pacurar, iar muzica este creatia lui Bobo Burlacianu.

Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discutii cu publicul la care am asistat in ultimii doi ani in tara si in strainatate, fie din interviuri, insa, desi asemanarile cu persoane reale nu sunt intamplatoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei fictiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost sa intelegem, noi insine parte din acest sistem, felul in care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers si despre lumea in care traieste., declara Gianina Carbunariu.


artists-talk-1_-foto-adi-bulboaca


In 25 si 26 ianuarie 2017, de la ora 20:00, va asteptam la ARCUB, pentru premiera oficiala a spectacolului Artists Talk de Gianina Carbunariu, un spectacol despre etica artistului in contextul social si politic de azi. 

artists-talk-2_foto-adi-bulboaca

ARTISTS TALK
un spectacol de Gianina Carbunariu
Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Rauta, Bogdan Zamfir
Scenografia: Dorothee Curio
Video: Mihai Pacurar
Muzica: Bobo Burlacianu
Durata: 1 ora 45 minute
Bilete: 35 lei / 25 lei cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari
Reprezentatii: 25 si 26 ianuarie

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II).

artists-talk-poster


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate