Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 iunie 2020
Recomandări
Premieră absolută în cadrul Artist in Residence – Iordache prezintă Suita Titan
(Muzică)
Pe 19 ianuarie se deschide stagiunea Jazz@ARCUB 2017 cu suita originala "TITAN", muzica inspirata de cartierul Titan.
Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, va invita la deschiderea stagiunii de jazz pe 19 ianuarie, de la 19:30 in Sala Mare (strada Lipscani 84-90).
Programul Jazz @ARCUB – ARTIST IN RESIDENCE, curatoriat de pianistul de jazz new yorkez de origine romana Lucian Ban, demareaza in noul an cu o premiera absoluta–Iordache prezinta suita "TITAN", o lucrare originala pentru sextet de jazz inspirata de cunoscutul cartier bucurestean.

Suita Titan reprezinta o arheologie sentimentala a unei copilarii petrecute in anii ’70 – ’80 in cel mai mare cartier bucurestean, ca parte a boom-ului demografic datorat decretului din 1966 al lui Ceausescu privind interzicerea avortului, in perioada cand s-a trecut de la relativul dezghet ideologic al anilor ’60 la stalinismul care a atras dupa sine caderea regimului.
Construit de arhitecti inspirati de Le Corbusier, cu spatii largi si cu un parc imens, doar pe jumatate amenajat in acele vremuri, cartierul Titan (sau Balta Alba) a fost locul unde am descoperit lumea, intre marsurile patriotice pe care trebuia sa le cantam la scoala, ecourile vagi ale miscarii hippy care ajunsesera si la noi si casetele pe care le copiam unii de la altii. Mintile generatiei mele au inceput sa se deschida spre lume intr-o societate care se inchidea din ce in ce mai mult in ea insasi.
Ca fapt divers, refrenul marsului “Partidul, Ceausescu, Romania” este copiat dupa primele note din melodia “I Wanna Hold Your Hand” a cunoscutei formatii The Beatles. - Mihai Iordache

Iordache prezinta Suita TITAN
Iordache – compozitii, saxofon alto si bariton, voce | Daniel Torres – saxofon tenor | Vlad Simon – trompeta, voce | Dan Mitrofan – chitara electrica | Adrian Stoenescu – claviaturi | Tavi Scurtu – baterie

iordache

Mihai Iordache


Mihai Iordache s-a nascut in 1967 in Bucuresti. Fascinat de sunete inca din copilarie, a inceput sa cante la saxofon la inceputul anilor ’90. Primii care l-au influentat au fost Charlie Parker, Lee Konitz si Ornette Coleman. Din 2002 isi conduce propriul grup, Iordache, inspirit initial de Sun Ra Arkestra. Grupul, cu o componenta variabila, a inregistrat cinci albume de studio: Friday - featuring Tom Smith (2003), Dissipatin' (2005), One Life Left (2012), Garden Beast (2014) si Iordache Meets Alex Harding – Two Hours in June (2016). Iordache isi descrie muzica ca fiind free funk, si spune ca atat compozitiile cat si improvizatiile ii sunt inspirate de legile hazardului. Din 2003, Iordache canta si in formatia rock Kumm, la saxofon, flaut si tamburina.  http://www.iordache.ro 

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

artist-in-residence_iordache


ARTIST IN RESIDENCE


Avand drept tema propusa de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul in secolul XXI – de la traditie la avangarda”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continua in 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate in premiera. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. Acestia vor fi prezenti in urmatoarele luni pe scena de la ARCUB: Ana Cristina Leonte cu un nou proiect, Reveries, ce combina jazz-ul cu muzica psihedelica si electro, John Betch (SUA) /Mircea Tiberian (RO)/ Joris Teepe (SUA) – un concert de lansare a albumului „Both Sides of the River”, Sebastian Spanache Trio cu un preview al urmatorului lor album pentru 2017 The Furnace, urmat de Iancu Dumitrescu & Ana-Maria Avram si HYPERION International Ensemble (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, Romania) cu un concert spectaculos de muzica hyper-spectrala. 

Programul ARTIST IN RESIDENCE invita muzicieni de jazz sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Artistii in rezidenta devin curatori si performeri ai unor stagiuni tematice care prezinta publicului din Bucuresti muzicieni romani si internationali in proiecte ce ilustreaza tema aleasa. Programul isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers si mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globala, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopta si este influentat de miriade de surse complementare si genuri muzicale: de la muzica clasica sau cea camerala de sorginte europeana, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock si hip hop, la muzica electronica, jazz-ul a aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea si de a crea noi directii in secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE. 

ARCUBCentrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. In 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival, al festivalului de muzica alternativa Sound& Vision si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate