Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Trippin' Rippin' cu #Sofie (Los Angeles, USA), #Kidamn & #Scuffle (Ro)
(Muzică)
9 februarie// 21:00// Atelier Cafe// Strada Memorandumului 9, Cluj Napoca
10 februarie// 22:00// Centru// Calea Victoriei 48 - 50, Bucuresti.
11 februarie// 22:00// Meru// Bulevardul Carol 1, numarul 3, Iasi.
Nascuta in Palo Alto, California, dar cu parinti cu origini in Iran si Austria rurala, Sofie este intotdeauna in continua miscare. Cateodata ar putea fi in insoritul Los Angeles, California, relaxandu-se impreuna cu prietenii ei de la Stones Throw Records, ca Mndsgn, Knxwledge, Anderson Paak, Peanut Butter Wolf sau Dam-Funk, si cateodata o poti gasi in Londra cea innourata facand tot felul de chestii grozave cu fondatorii Boiler Room. Cand nu e in aceste doua locuri, se afla in Vienna, Austria, studiind filosofie, psihologie si engleza sau poate fi altundeva pe glob, ca si gazda a unui eveniment sau punand muzica la un altul.

Dap! Sofie e un artist, curator, colectionar de discuri, DJ si un muzician talentat deopotriva, fiind un instrumentalist clasic cu studii la Conservatorul din Viena, cantand la vioara si viola de la varsta de patru ani, precum si o pianista autodidacta. Cariera ei muzicala a obtinut un imbold important cand si-a inceput internship-ul la Stones Throw Records, o casa de discuri independenta din Statele Unite, Los Angeles, California, mai exact, urmand ca mai apoi sa obtina un post full-time la aceeasi casa. Datorita celor de la Stones Throw a invatat bazele DJing-ului, mixand pentru prima data la unul din evenimentele regulate ale acestora numit "56", gazduit de celebrul local "Mr. T's Bowl" din Highland Park. De aici a urmat apoi legatura cu Boiler Room, cand acestia au transmis pentru prima oara de peste ocean, ea facand warm-up pentru nimeni altii decat Dam-Funk, J Rocc si Peanut Butter Wolf. Astfel, prin intermediul acestui eveniment a inceput o relatie, benefica tuturor, intre cele doua tabere, relatie ce a transformat-o pe Sofie intr-un membru de baza al echipei Boiler Room, ea fiind responsabila cu gazduirea, programarea, directia creativa si merchandising-ul.

In perioada in care a locuit in Londra, Sofie a avut propriul ei eveniment lunar numit BONE SODA ??, impreuna cu colegii de la Boiler Room, Skinny Macho si Truce. Deruland pana in prezent, Sofie se ocupa de propria emisiune lunara, SOS Radio, la piratul post de radio londonez NTS Radio, impartasind tot felul de muzica disco obscura, psych, funk, diferite discuri prafuite si casete rare hip-hop sau, in general, muzica de calitate, avand periodic si diferiti invitati. Pana acum a impartit scene cu multi DJi si muzicieni, de la Kutmah, Ras G, fLako si Teebs, pana la Madlib, Egon, J Rocc, Gaslamp Killer sau Anderson Paak, acestia fiind doar cativa dintre ei.

Foarte recent, Sofie a lansat la Stones Throw Records o compilatie de hip-hop si soul underground de cea mai buna calitate intitulata SOS Tape. Un documentar detaliat cuprinzand 24 de piese a 26 de artisti, SOS Tape serveste drept punct de convergenta pentru muzicienii din intreaga lume care au avut oportunitatea de a-si face piesele auzite prin intermediul show-ului ei radio ce sfideaza notiunea de gen muzical. Cu o coperta originala, creata de artistul argentinian Gustavo Eandi, SOS Tape tocmai a fost lansata si ca un disc dublu pe piata. Pe langa aceasta, o foarte recenta compozitie muzicala proprie a fost inclusa pe compilatia caseta a labelului norvegian Mutual Intentions din Oslo.

www.sofie.info
www.stonesthrow.com/news/2016/11/sofie-sos-tape

Kidamn si Scuffle sunt gazdele si fondatorii evenimentului Trippin' Rippin', reprezentand si cateva dintre fortele creatoare din spatele proiectului Beat Poetry, o platforma si un eveniment muzical ce a debutat in Club Brain, la Iasi, in 2010. Pasionati si colectionari de muzica, acestia sunt cunoscuti pe scena locala, in special cea ieseana, ca unii dintre cei mai rafinati si eclectici selectori datorita DJ seturilor lor, impartasind sunete si ritmuri variate, de la diferite "crate diggers' nuggets", la jazz, soul si funk sau de la hip-hop si "neck-snapping beats" la diferite electronice abstracte, rock, psyché si world music.

Impreuna cu Sofie cei trei promit o seara plina de vibratii pozitive si miscari de dans energice, o calatorie evolutionista a gandului si a simturilor, extinzandu-si pasiunea muzicala asupra urechilor flamande si corpurilor frenetice.

Serile sau sesiunile muzicale Trippin’ Rippin’ sunt calatorii sonore pornite din stranii curiozitati, calatorii prin timp – trecut, prezent si viitor – prin spatii imaginare, fantastice, uitate, prin ghetouri oculte si intergalactice; melanjuri “mellow, deep, hip“ ce isi propun, pe plan local, sa ofere alternative muzicale si sa promoveze explorari sonore sau ritmice mai putin populare si, totodata, diferiti artisti, muzicieni, producatori sau DJs.


pastedgraphic-1-copy

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate